Počet záznamů: 1  

A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid

  1. 1.
    0306773 - BFÚ 2008 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Papežíková, Ivana - Lojek, Antonín - Číž, Milan
    A comparison of antioxidant properties of uric acid, allantoin and allantoic acid.
    [Srovnání antioxidačních vlastností kyseliny močové, alantoinu a kyseliny alantoové.]
    Chemické listy. Roč. 101, č. 14 (2007), s247-S248. ISSN 0009-2770. E-ISSN 1213-7103.
    [Mezioborová česko-slovenská toxikologická konference /12./. Praha, 11.06.2007-13.06.2007]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GP204/07/P539
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50040507; CEZ:AV0Z50040702
    Klíčová slova: uric acid * antioxidants * allantoin
    Kód oboru RIV: BO - Biofyzika
    Impakt faktor: 0.683, rok: 2007

    The antioxidant effect of uric acid and of its degradation products (allantoin and allantoic acid) was tested. There was observed that uric acid effectively scavenged various reactive oxygen species, while its catabolic products were ineffective.

    Byly srovnávány antioxidační vlastnosti kyseliny močové a jejích degradačních produktů - allantoinu a kyseliny allantoové. Bylo zjištěno, že kyselina močová efektivně vychytává reaktivní kyslíkové metabolity, zatímco její katabolity nemají antioxidační vlastnosti.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0159710

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.