Počet záznamů: 1  

Sensitivity of capillary and microstructure fibers modified by xerogel layers to toluene dissolved in water

  1. 1.
    0306543 - ÚFE 2008 IE eng A - Abstrakt
    Matějec, Vlastimil - Mrázek, Jan - Hayer, Miloš - Podrazký, Ondřej - Pospíšilová, Marie
    Sensitivity of capillary and microstructure fibers modified by xerogel layers to toluene dissolved in water.
    [Citlivost kapilárních a mikrostrukturních vláken modifikovaných xerogelovými vrstvami na toluen rozpuštěný ve vodě.]
    EUROPTRODE IX. Book of Abstracts 9th European Conference on Optical Chemical Sensors and Biosensors. Dublin: Dublin City University, 2008. s. 288--. ISBN N.
    [EUROPTRODE /9./. 30.03.2008-02.04.2008, Dublin]
    Grant CEP: GA ČR GA102/05/0956
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20670512
    Klíčová slova: optical fibres * sol-gel processing * optical properties * oxygen
    Kód oboru RIV: JB - Senzory, čidla, měření a regulace

    In this paper, results on the sensitivity to toluene dissolved in water of capillary and microstructure fibers modified with tailored detection xerogel layers are shown. Selected detection xerogel layers with strong responses to toluene were applied onto the walls of capillary fibers and microstructure fibers of grapefruit type. Results obtained show that better sensitivities and responses can be obtained with capillary fibers, where a detection limit on the level of 1 mg.dm-3 was achieved.

    Práce presentuje výsledky charakterizací citlivosti kapilárních a mikrostrukturních vláken modifikovaných xerogelovými vrstvami k toluenu rozpuštěnému ve vodě. Vybrané vrstvy vykazující intenzivní odezvu k toluenu byly naneseny na vnitřní stěny vláknových kapilár a vláken typu grapefruit. Získané výsledky ukazují, že lepší citlivosti a odezvy mohou být získány s kapilárními vlákny, kde bylo dosaženo detekčního limitu 1 mg/dm3.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0159535

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.