Počet záznamů: 1
Využití chloridu železitého pro stanovení náchylnosti brambor k obecné strupovitosti
- 1.0206365 - UPB-H 20023009 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
Krištůfek, Václav - Diviš, J. - Brož, J.
Využití chloridu železitého pro stanovení náchylnosti brambor k obecné strupovitosti.
[Use of FeCl3 for study of potato sensitivity to common scab.]
Bramborářství: Odborný časopis Ústředního bramborářského svazu České republiky. Roč. 10, č. 2 (2002), s. 14-15. ISSN 1211-2429
Grant CEP: GA AV ČR IBS6066001
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z6066911
Klíčová slova: chlorogenic acid * potato sensitivity * scab
Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva
Poznatky nashromážděné v literatuře a z vlastních pozorování dovolují vyslovit závěr, že obsah CHK v peridermu hlíz brambor je jedním z vhodných markerů pro stanovení náchylnosti brambor ke strupovitosti.
The content of chlorogenic acid in potato tuber periderm is usefull marker for study of potato sensitivity to common scab.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0101959
Počet záznamů: 1