Počet záznamů: 1  

Řasy, nebo knedlíky? Postoje odborníků na výživu k inovacím a tradicím v české stravě v 50. a 60. letech 20. století

  1. 1.
    0201355 - USD-C 20035257 RIV CZ cze B - Monografie kniha jako celek
    Franc, Martin
    Řasy, nebo knedlíky? Postoje odborníků na výživu k inovacím a tradicím v české stravě v 50. a 60. letech 20. století.
    [Algae, or Dumplings? Attitudes of nutrition experts on traditions and innovation in nutrition in the Czech lands in 1950s and 1960s.]
    Praha: Výzkumné centrum pro dějiny vědy, 2003. 312 s. ISBN 80-7285-029-6
    Grant CEP: GA MŠMT LN00A041
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z8063914
    Klíčová slova: nutrition * 1950s * 1960s
    Kód oboru RIV: AB - Dějiny

    Autor se zabývá odborným diskursem v oblasti racionální výživy v 50. a 60. letech 20. století. Ukazuje různé myšlenkové proudy v dobové debatě o výživě a zároveň se snaží postihnout dobový kontext diskusí o správném stravování. Pozornost věnuje i snahám odborníků na výživu hledat vhodné inspirace pro dnešek v idealizované minulosti i v zahraničních gastronomiích.

    Author concerns himself with a professional discourse in the field of rational nutrition of the 1950s and 1960s. He shows the various streams of thought in the debates of the time on nutrition and, at the same time, attempts to describe the period context of the discussion on proper nutrition. He pays attention even to the efforts of nutrition experts to find appropriate inspiration for today in the idealized past event in foreign gastronomies.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0096981

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.