Počet záznamů: 1
EPR studium vzorků piv a pivovarských materiálů
- 1.0163137 - UACH-T 20003007 RIV SIGLE CZ cze V - Výzkumná zpráva
Stopka, Pavel
EPR studium vzorků piv a pivovarských materiálů.
[EPR study of beer samples and brewing materials.]
Řež: Ústav anorganické chemie AV ČR, 2000. 65 s.
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4032918
Klíčová slova: Free Radicals * Yeast * Beer
Kód oboru RIV: CA - Anorganická chemie
Ve vzorcích byly identifikovány a stanoveny hydroxylové (OH.), nitroxidové (NO.) a stabilní organické radikály. Koncentrace těchto radikálů vykazuje maximum po 5-10 min. od otevření láhve. Je popsán vliv UV ozařování a vliv peroxidu vodíku.
Hydroxyl (OH.), nitroxide (NO.)and stable organic free radicals were identified and determined in samples of beer. The maximum of their concentration is 5-10 min. after the opening of bottle. The influence of UV irradiation and hydrogen peroxide is de
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0060401
Počet záznamů: 1