Počet záznamů: 1  

EPR studium vzorků piv a pivovarských materiálů

  1. 1.
    0163137 - UACH-T 20003007 RIV SIGLE CZ cze V - Výzkumná zpráva
    Stopka, Pavel
    EPR studium vzorků piv a pivovarských materiálů.
    [EPR study of beer samples and brewing materials.]
    Řež: Ústav anorganické chemie AV ČR, 2000. 65 s.
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4032918
    Klíčová slova: Free Radicals * Yeast * Beer
    Kód oboru RIV: CA - Anorganická chemie

    Ve vzorcích byly identifikovány a stanoveny hydroxylové (OH.), nitroxidové (NO.) a stabilní organické radikály. Koncentrace těchto radikálů vykazuje maximum po 5-10 min. od otevření láhve. Je popsán vliv UV ozařování a vliv peroxidu vodíku.

    Hydroxyl (OH.), nitroxide (NO.)and stable organic free radicals were identified and determined in samples of beer. The maximum of their concentration is 5-10 min. after the opening of bottle. The influence of UV irradiation and hydrogen peroxide is de
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0060401

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.