Počet záznamů: 1  

Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků

  1. 1.
    0134249 - FZU-D 20030144 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Kamarád, Jiří - Houška, M.
    Konzervace potravin pomocí vysokých tlaků.
    [Preservation of foods by high hydrostatic pressure.]
    Sborník příspěvků na 14. konferenci českých a slovenských fyziků. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2002 - (Baroch, P.; Kubásek, M.; Potocký, Š.), s. 533-536. ISBN 80-7082-907-9.
    [Konference českých a slovenských fyziků /14./. Plzeň (CZ), 09.09.2002-12.09.2002]
    Grant CEP: GA MZe EP9026
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z1010914
    Klíčová slova: preservation of foods * coagulation of proteins * high pressure
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství

    V příspěvku je testována nová technologie sterilizace potravin pomocí vysokého hydrostatického tlaku.

    New technology of a sterilization of foods under high hydrostatic pressure has been tested, Coliform bacteria in a vegetable juice have been inactivated under pressure 450MPa in the course of 10 minutes. A coagulation of yolks started under pressure above 300MPa.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0032163

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.