Počet záznamů: 1  

Vstup vody a znečištění z vodního aerosolu v mlze v horské oblasti Krkonoš : časová variabilita

  1. 1.
    0110035 - UH-J 20043086 CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Tesař, Miroslav - Šír, Miloslav - Fottová, D. - Harčarik, J.
    Vstup vody a znečištění z vodního aerosolu v mlze v horské oblasti Krkonoš : časová variabilita.
    [Input of water and pollutants from the water aerosol in the mountainous region of the Giant Mts. : time variability.]
    Sborník konference České aerosolové společnosti. Praha: Česká aerosolová společnost, 2004, s. 13-16. ISBN 80-86186-11-3.
    [Konference? Praha (CZ), 24.11.2004]
    Grant CEP: GA AV ČR KSK3046108; GA AV ČR IBS2060104; GA MŠMT OC 715.40
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Klíčová slova: water aerosol research * nucleation research * experimental research
    Kód oboru RIV: DA - Hydrologie a limnologie
    http://cas.icpf.cas.cz/download/Sbornik_VKCAS_2004.pdf

    Předložený příspěvek se zabývá sledováním, vyhodnocováním a modelováním vlivu usazených srážek v pramenné oblasti Krkonoš. Tato oblast je dlouhodobě sledována z hlediska hydrologického (jednotlivé komponenty vodní bilance) i ekologického (hlavní složky látkových toků). Monitoring probíhá v povodí Modrý potok (2,62 km2, 1010 - 1554 m n.m.) a na lokalitách Studniční hora (1554 m n.m.) a Labská louka (1370 m n.m.).

    The present article deals with the observation, evaluation and modelling of the influence of the occult precipitation in the headwater region of the Giant Mts. This region is long-term monitored both fom the hydrologic (the main components of the water balance) and ecological (the main components of the matter fluxes) view points. The monitoring has been established in the Modrý potok experimental basin (2,62 km2, 1010 - 1554 m a.s.l.) and on the Studniční hora Mt. (1554 m a.s.l.) And Labská louka (1370 m a.s.l.) localities.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0017131

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.