Počet záznamů: 1  

Interactions of boar sperm surface proteins in the fertilization process

  1. 1.
    0105281 - UMG-J 20043028 RIV GB eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Jonáková, Věra - Maňásková, Pavla - Kraus, Marek - Tichá, M.
    Interactions of boar sperm surface proteins in the fertilization process.
    [Interakce povrchových proteinů kančích spermií v procesu oplodnění.]
    2004. In: American Journal of Reproductive Immunology., s. 100. ISSN 1046-7408. E-ISSN 1600-0897.
    [European congress of reproductive immunology. Plzeň (CZ), 30.06.2004-03.07.2004]
    Grant CEP: GA ČR GA303/02/0433; GA ČR GP303/02/P069; GA ČR GP303/04/P070; GA MZd NJ7463
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z5052915
    Klíčová slova: spermadhesin * lectin-like interaction * mammalian fertilization
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie

    Boar seminal plasma proteins, spermadhesins, that are bound to the sperm at ejaculation play importantrole in mammalian fertilization. Binding of spermatozoa to oviductal cells and to the glycoproteins of zona pellucida are mediated by the protein-saccharide (lectin-like) interactions. Spermadhesins that interact with components of the oviductal epithelium, are involved in the formation of the sperm reservoir, in the release of capacitated sperm from oviduct and in the sperm interaction with glycoproteins of zona pellucida

    Proteiny kančí semenné plazmy, spermadheziny, které se vážou na spermie při ejakulaci, hrají důležitou úlohu při savčím oplodnění. Vazba spermií na buňky vejcovodu a na glykoproteiny zony pellucidy je zprostředkována vzájemnými reakcemi proteinů a sacharidů (lektinového typu). Spermadheziny reagující se složkami epitelu vejcovodů se zúčastní tvorby rezervoáru spermií, uvolnění kapacitovaných spermií z vejcovodu a interakce spermií s glykoproteiny zony pellucidy
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0012527

     
     

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.