Počet záznamů: 1  

Turbulent flow characteristics of non-Newtonian fine-grained suspensions flowing in pipes

  1. 1.
    0104391 - UH-J 20043013 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    El-Nahhas, K. - Vlasák, Pavel
    Turbulent flow characteristics of non-Newtonian fine-grained suspensions flowing in pipes.
    [Turbulentní tokové charakteristiky nenewtonovských jemnozrnných suspenzí při proudění v potrubí.]
    Proceedings of the 12th international conference on transport and sedimentation of solid particles. Praha: Ústav pro hydrodynamiku AV ČR, 2004 - (Vlasák, P.; Filip, P.; Sobota, J.), s. 267-275. ISBN 80-239-3465-1.
    [International conference on transport and sedimentation of solid particles /12./. Praha (CZ), 20.08.2004-24.08.2004]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z2060917
    Klíčová slova: non-Newtonian flow * slurries * turbulent flow
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    The prediction of the turbulent flow pressure losses for non-Newtonian suspensions is still one of the difficult theoretical and practical problems. The difficulty results from the fact that the turbulent flow behaviour could be found independent on the rheological characteristics determined experimentally form laminar data. The aim of the paper is experimentally investigate the turbulent flow behaviour of non-Newtonian fine-grained suspensions flowing in pipes

    Predikce tlakových ztrát při turbulentním proudění nenewtonovských jemnozrnných suspenzí je stále jedním z obtížných teoretických i praktických problémů vzhledem k tomu, že turbulentní chování suspenzí může být nezávislé na reologických charakteristikách, určených experimentálně pro laminární oblast. Cílem článku je experimentální výzkum turbulentního tokového chování nenewtonovských jemnozrnných suspenzí při proudění v potrubí

    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011663

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.