Počet záznamů: 1  

Abstract Book 4th International Bioerosion Workshop

  1. 1.
    0103957 - GLU-S 20043112 RIV CZ eng G - Konferenční sborník (zahraniční konf.)
    Mikuláš, Radek (ed.)
    Abstract Book 4th International Bioerosion Workshop.
    [Sborník abstraktů ze 4. mezinárodní. konference o bioerozi.]
    Prague: Institute of Geology, Academy of Sciences of the Czech Republic and Karst Research Institute, Scientific Research Centre of the Slovenian Academy of Sciences and Arts, 2004. 71 s. ISBN 80-901904-8-0.
    [International Bioerosion Workshop /4./. Prague (CZ), 30.08.2004-03.09.2004]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z3013912
    Klíčová slova: bioerosion * fossils * palaeoecology
    Kód oboru RIV: DB - Geologie a mineralogie

    Forty-four international contributions on bioerosion from the fossil record and from modern settings show that the first intensively bioturbated substrates were carbonate hardgrounds, soon followed by carbonate bioclasts. By the end of Paleozoic, wood bioerosion starts to take place; marine bioerosion in lithic substrates have much diversified during the Cretaceous and Cenozoic. The set of extended abstracts also shows increasing interest on mammals as tracemakers, and on bioerosion on non-marine settings.

    Čtyřicet čtyři reprezentativních příspěvků o bioerozi v geologickém záznamu i v současných prostředích dokumentuje, že prvními pevnými substráty, které byly v geologické minulosti Země kolonizovány, byly karbonátové hardgroudy. Brzy poté byly osídlovány i větší karbonátové bioklasty. Koncem prvohor se začala v nevelké míře uplacovat strategie osídlování dřevitých substrátů. Mořská bioeroze v litických substrátech se velmi zintenzívnila rozrůznila během druhohor a třetihor. Sebrané příspěvky dokumentují dále zvyšující se zájem o bioerozi v nemořských prostředích a o erozivní struktury působené obratlovci
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0011248
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.