Počet záznamů: 1  

The effect of polyelectrolyte chain length on layer-by-layer protein/polyelectrolyte assembly - an experimental study

  1. 1.
    0101522 - UMCH-V 20043242 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Houska, Milan - Brynda, Eduard - Bohatá, Karolína
    The effect of polyelectrolyte chain length on layer-by-layer protein/polyelectrolyte assembly - an experimental study.
    [Vliv délky polyelektrolytového řetězce na vrstvený proteino-polyelektrolytový systém - experimentální studie.]
    Journal of Colloid and Interface Science. Roč. 273, č. 1 (2004), s. 140-147. ISSN 0021-9797. E-ISSN 1095-7103
    Grant CEP: GA AV ČR IAA4050006; GA ČR GA203/02/1326; GA ČR GA102/03/0633
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4050913
    Klíčová slova: layer-by-layer adsorption * protein/polyelectrolyte assemblies * effect of polyelectrolyte chain length
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 1.784, rok: 2004

    The effect of polyelectrolyte chain length on the formation of multilayered assemblies of alternating globular proteins and linear polyanions prepared by the layer-by-layer electrostatic adsorption technique was investigated. The systems studied were albumin/sodium poly(styrenesulfonate), immunoglobulin G/sodium poly(styrenesulfonate), albumin/sodium dextran sulfate, and albumin/heparin. The formation of assemblies was followed using FTIR multiple internal reflection spectroscopy.

    Byl sledován vliv délky řetězce polyelektrolytu na tvorbu vícevrstvé soustavy se střídajícími se globulárními proteiny a lineárními polyanionty, připravené elektrostatickou adsorpční technikou po jednotlivých vrstvách. Zkoumanými systémy byly: albumin/poly(styrensulfonát) sodný, imunoglobulin G/poly(styrensulfonát) sodný, albumin/dextran sulfát sodný a albumin/heparin. Tvorba soustav byla sledována FTIR spektroskopií násobného vnitřního odrazu.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008947

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.