Počet záznamů: 1  

Hybrid organic-inorganic coatings and films containing conducting polyaniline nanoparticles

  1. 1.
    0101325 - UMCH-V 20043045 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Špírková, Milena - Stejskal, Jaroslav - Prokeš, J.
    Hybrid organic-inorganic coatings and films containing conducting polyaniline nanoparticles.
    [Hybridní organicko-anorganické nátěry a filmy obsahující polyanilinové částice.]
    Macromolecular Symposia. Roč. 212, č. 1 (2004), s. 343-348. ISSN 1022-1360.
    [Electrical and Related Properties of Polymers and Other Organic Solids /9./. Prague, 14.07.2002-18.07.2002]
    Grant CEP: GA AV ČR KSK4050111; GA ČR GA203/01/0735
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z4050913
    Klíčová slova: atomic force microscopy * films * hybrid networks
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 0.691, rok: 2004

    Hybrid organic-inorganic coatings and free-standing films made from [3-(glycidyloxy)propyl]trimethoxysilane, amino-terminated poly(oxypropylene) (Jeffamine D-230), colloidal polyaniline nanoparticles and, in some cases, colloidal nanosilica were prepared and characterized. HCl or 4-methylbenzene-1-sulfonic acid were used as catalysts for the sol-gel process and pH tuning, water-propan-2-ol mixture as a solvent. Electrical and mechanical properties and surface morphology of films were studied.

    Hybridní organickoanorganické nátěry a volné filmy připravené z [3-(glycidyloxy)propyl]trimethoxysilane, aminem končeného poly(oxypropylenu) (Jeffamine D-230), koloidních polyanilinových nanočástic a v některých případech koloidního siliky byly připraveny a charakterizovány. HCl nebo 4-methylbenzen-1-sulfonová kyselina byly použity jako katalyzátory sol-gel procesu a regulace pH, směs 2-propanol/voda jako rozpouštědlo. Byly studovány elektrické a mechanické vlastnosti a morfologie povrchů.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0008758
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.