Počet záznamů: 1  

Microwave and infrared dielectric response of monoclinic bismuth zinc niobate based pyrochlore ceramics with ion substitution in A site

  1. 1.
    0099155 - FZÚ 2008 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Wang, H. - Kamba, Stanislav - Zhang, M. - Yao, X. - Denisov, Sergey - Kadlec, Filip - Petzelt, Jan
    Microwave and infrared dielectric response of monoclinic bismuth zinc niobate based pyrochlore ceramics with ion substitution in A site.
    [Mikrovlnná a infračervená dielektrická odezva v monoklinickém BZN pyrochloru s iontovou substitucí v A pozici.]
    Journal of Applied Physics. Roč. 100, č. 3 (2006), 034109/1-034109/4. ISSN 0021-8979. E-ISSN 1089-7550
    Grant CEP: GA ČR GA202/04/0993
    Grant ostatní: National 973 project of China(CN) 2002CB613302; NSFC project of China(CN) 20272085
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100520
    Klíčová slova: microwave spectroscopy * infrared spectroscopy * intrinsic and extrinsic microwave dielectric
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 2.316, rok: 2006

    We have studied systematically the impact of the ion substitution in the A site of monoclinic Bi2Zn2/3Nb4/3O7 on the structure and microwave dielectric properties. It is shown that the structure and perimitivity of (Bi1.92M0.08)Zn0.64Mn1.36) (M=Zn, Ca, Cd, Sr, Ba) ceramics remain almost the same as in Bi2Zn2/3Nb4/3O7 , only the Ba substituted ceramics have higher permitivity due to multiphase structure.

    Systematicky jsme studovali vliv iontové substituce v A pozici na strukturu a mikrovlnné dielektrické vlastnosti v monoklinickém Bi2Zn2/3Nb4/3O7. Ukázali jsme, že struktura a permitivita (Bi1.92M0.08)Zn0.64Mn1.36) (M=Zn, Ca, Cd, Sr, Be) zůstává stejná jako v čistém Bi2Zn2/3Nb4/3O7. Pouze keramika s Ba má vyšší permitivitu v důsledku přítomnosti druhé krystalické fáze.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0157866

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.