Počet záznamů: 1  

Stabilita emulgovaných tuků z hlediska reologie a senzoriky

  1. 1.
    0098343 - ÚH 2008 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Pokorný, J. - Šedivá, A. - Vykutilová, T.
    Stabilita emulgovaných tuků z hlediska reologie a senzoriky.
    [Stability of margarines from the viewpoint of rheology and sensorics.]
    Sborník přednášek z 45. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků. Praha: Unilever, 2007, s. 97-101. ISBN 978-80-86238-14-2.
    [Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /45./. Janov nad Nisou (CZ), 16.05.2007-18.05.2007]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: margarines * flow curves
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin

    Bylo ukázáno, že rotační reometrie umožňuje rychlé a objektivní stanovení stability emulgovaných pokrmových tuků. Bylo prokázáno, že např. u farmaceutických a kosmetických emulzí typu olej-voda a voda-olej uvedená rotačně-reometrická metoda velmi dobře koreluje s termostabilitou, stanovovanou převážně časově náročnými a přitom subjektivními testy.

    There was shown that rotational rheometry provides fast and objective assessment of stability of margarines. It was proved as e.g. for farmaceutical and cosmetical emulsions of a type oil-water and water-oil that an introduced rotational-rheometrical method achieves a very good correlation with thermostability measured by means of very time-consuming and subjective tests.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0157274

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.