Počet záznamů: 1  

Mossbauer characterization and in situ monitoring of thermal decomposition of potassium ferrate(VI), K2FeO4 in static air conditions

  1. 1.
    0095980 - ÚFM 2008 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
    Machala, L. - Zbořil, R. - Sharma, V. K. - Filip, J. - Schneeweiss, Oldřich - Homonnay, Z.
    Mossbauer characterization and in situ monitoring of thermal decomposition of potassium ferrate(VI), K2FeO4 in static air conditions.
    [Mossbauerovská charakterizace a monitorování in-situ termální dekompozice draselného ferátu K2FeO4 v podmínkách stacionární atmosféry.]
    Journal of Physical Chemistry B. Roč. 111, č. 16 (2007), s. 4280-4286. ISSN 1520-6106. E-ISSN 1520-5207
    Grant CEP: GA MŠMT 1M0512
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20410507
    Klíčová slova: hexavalent iron compounds * waste-water treatment * pulse-radiolysis
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 4.086, rok: 2007

    Solid orthorhombic crystals of potassium ferrate(VI) (K2FeO4) of a high-chemical purity (>99.0%) were characterized by low-temperature (1.5-5 K), high-temperature (463-863 K), and in-field (1.5 K/3 T) Mössbauer spectroscopy. Potassium ferrate(VI) reveals a Neel magnetic transition temperature TN of 3.8 K and a saturation hyperfine magnetic field of 13.8 T at 1.5 K. Spectral line intensities recorded below TN in an external magnetic field of 3 T manifest a perfect antiferromagnetic ordering.

    Vysoce čistý (>99.0%) krystalický ortorhombický ferát draslíku (K2FeO4) byl charakterizován pomocí nízkoteplotní (1.5-5 K), vysokoteplotní (463-863 K) Mössbauerovy spektroskopie a Mössbauerovy spektroskopie v e vnějším poli (1.5 K/3 T). Ferát draskíku vykazuje Neélovu teplotu magnetického přechodu TN = 3.8 K a saturační hyperjemné magnetickcé pole 13.8 T při 1.5 K. Intenzity čar ve spektrech zaznamenané pod TN v externím magnetickém poli 3 T ukázaly dokonalé antiferomagnetické uspořádání.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0004433

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.