Počet záznamů: 1  

Separation of butane isomers using silicalite-1 composite membrane

  1. 1.
    0092170 - ÚFCH JH 2008 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Hrabánek, Pavel - Zikánová, Arlette - Bernauer, B. - Fíla, V. - Kočiřík, Milan
    Separation of butane isomers using silicalite-1 composite membrane.
    [Separace izomerů butanu použitím silikalitové kompositní membrány.]
    Sborník 1. Praha: Česká společnost chemického inženýrství, 2007 - (Halfar, R.), s. 112-112. ISBN 80-86059-47-2.
    [Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2007 /54./. Srní, Šumava (CZ), 15.10.2007-18.10.2007]
    Grant CEP: GA ČR GA203/07/1443; GA ČR GA203/05/0347; GA AV ČR KAN400720701
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40400503
    Klíčová slova: silicalite-1 * membrane * separation of butane
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

    Separation efficiency of the ceramic silicalite-1 composite membranes was studied with single component and equimolar mixture of butane isomers as a function of operating conditions (feed pressure, permeation temperature) using permeation apparatus MEMFIS. The separation factor for butane in the mixture with isobutane ranged between 10 and 20, which is an indication of high membrane quality. The flux of n-butane flux as a function of permeation temperature showed a maximum at 423 K.

    Separační účinnost keramických silikalitových kompositních membrán byla studována na aparatuře MEMFIS pro jednosložkový a binární systém isomérů butanu v závislosti na operačních podmínkách (tlak v nástřikové straně, teplota). Separační faktor pro butan ve směsi s isobutanem se pohyboval v rozmezí 10 až 20, což je jasný indikátor kvalitní membrány. Tok butanu a isobutanu se zvýšil se zvyšujícím se tlakem v nástřikové straně. Závislost toku n-butanu a isobutanu vykazovala maximum při teplotě 423 K.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0152563

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.