Počet záznamů: 1  

OBSAH KAPALNÉ VODY V MLZE NA MILEŠOVCE V LETECH 2003–2005

  1. 1.
    0088547 - ÚFA 2008 RIV CZ cze J - Článek v odborném periodiku
    Fišák, Jaroslav
    OBSAH KAPALNÉ VODY V MLZE NA MILEŠOVCE V LETECH 2003–2005.
    [Liquid Water Content in fog at Milešovka in 2003–2005.]
    Meteorologické zprávy. Roč. 60, č. 1 (2007), s. 27-29. ISSN 0026-1173
    Grant CEP: GA AV ČR IAA3042301; GA AV ČR 1QS200420562
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z30420517
    Klíčová slova: visibility * meteorological observatory Milešovka * liquid water content in fog
    Kód oboru RIV: DG - Vědy o atmosféře, meteorologie

    Změny obsahu kapalné vody v mlze byly stanoveny na základě obsahu kapalné vody v mlze (LWC) vypočteného z vodorovné dohlednosti. Roční průběh LWC vykazuje 2 maxima ( v dubnu a listopadu) a 2 minima (v únoru a červenci). Tyto maxima LWC neodpovídají výskytu maxim v ročním chodu počtu dnů s mlhou a v ročním chodu průměrné doby trvání mlhy. Průměrné vypočtené LWC na Milešovce bylo mezi 0,072 a 0,135 g.m-3 a maximální vypočtená hodnota LWC byla 0,348 g.m-3. Změny průběhu LWC během roku byly porovnány s ročním chodem teploty v mlze. Ukazuje se, že teplota má primární vliv na LWC.

    The annual course of Liquid Water Content (LWC) was determined from a computed LWC. The annual course of LWC has two maxima on April and November and two minima on February and July. The occurrence of maximum LWC does not correspond to the maximum in annual course of the number of days with fog and to the maximum in annual course of the mean duration of fog. The mean computed value of LWC at Milešovka lies between 0.072 and 0.135 g.m-3. The maximum computed value of LWC was 0.348 g.m-3. The annual course of LWC was compared with the annual course of air temperature in fogs. It is evident that air temperature in fog is of a primary effect on LWC.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0150025

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.