Počet záznamů: 1
Dietary Polyunsaturated Fatty Acids Alter Myocardial Protein Kinase C Expression and Affect Cardioprotection Induced by Chronic Hypoxia
- 1.0084052 - FGÚ 2008 RIV US eng J - Článek v odborném periodiku
Hlaváčková, M. - Neckář, Jan - Ježková, J. - Balková, P. - Staňková, B. - Nováková, O. - Kolář, František - Novák, F.
Dietary Polyunsaturated Fatty Acids Alter Myocardial Protein Kinase C Expression and Affect Cardioprotection Induced by Chronic Hypoxia.
[Dieta obohacená o polynenasycené mastné kyseliny ovlivňuje expresi protein kinázy C a kardioprotektivní účinek chronické hypoxie.]
Experimental Biology and Medicine. Roč. 232, č. 6 (2007), s. 823-832. ISSN 1535-3702. E-ISSN 1535-3699
Grant CEP: GA ČR(CZ) GA305/04/0465; GA MŠMT(CZ) 1M0510
Grant ostatní: GA UK(CZ) 110/2005/C/PrF
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
Klíčová slova: chronic intermittent hypoxia * cardioprotection * PKC
Kód oboru RIV: ED - Fyziologie
Impakt faktor: 1.979, rok: 2007
We examined the influence of dietary fatty acid classes on the expression of protein kinase C δ and ε in relation to cardioprotective effects of chronic intermittent hypoxia in rats. Our results showed that lipid diets modify the infarct size-limiting effect of chronic intermittent hypoxia by a mechanism that involves the PKCδ-dependent pathway
Studovali jsme vliv diet o různém lipidovém složení na expresi protein kinázy C δ a ε a kardioprotektivní účinek chronické intermitentní hypoxie u potkanů. Výsledky ukázaly, že lipidovém složení diety modifikuje kardioprotektivní účinek chronické intermitentní hypoxie mechanismem zahrnující protein kinázu C δ
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0147079
Počet záznamů: 1