Počet záznamů: 1  

Preparation and characterization of transducer layers for detection of auxins through cellular membrane

  1. 1.
    0082971 - ÚFE 2007 US eng A - Abstrakt
    Podrazký, Ondřej - Mrázek, Jan - Seidl, Miroslav - Kašík, Ivan - Tobiška, Petr - Matějec, Vlastimil
    Preparation and characterization of transducer layers for detection of auxins through cellular membrane.
    [Příprava a charkterizace vrstev převodníků pro detekci auxinů skrz buněčnou membránu.]
    SPIE Europe - Optics and Optoelectronics. Technical Abstracts Summaries. Bellingham: SPIE - The International Society for Optical Engineering, 2007. s. 6585.37--.
    [SPIE Europe's International Congress on Optics and Optoelectronics - ICOO 2007. 16.04.2007-19.04.2007, Prague]
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) LC06034
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20670512
    Klíčová slova: optical fibtres * fluorescence * pH measurement
    Kód oboru RIV: CE - Biochemie

    The paper shows an approach to the determination of pH in solutions with a fine spatial resolution by means of tapered optical fibers and fluorescence detection. This approach can be adopted for the determination of auxin flow through celluar membranes. Absorption and fluorescence of selected pH transducers were tested. Determination of a shift of the maxima of fluorescence peaks was employed for processing the measured data. Tapered fibers were prepared and demonstrated in vitro in a pH range from 6 to 7.

    Práce se zabývá způsobem stanovení změn pH roztoků s jemným prostorovým rozlišením prostřednictvím zúžených optických vláken a fluorescence. Tento přístup může být využit pro stanovení toku auxinů skrz buněčnou membránu. Byly otestovány absorpční a fluorescenční vlastnosti vybraných pH barviv. Pro zpracování naměřených hodnot fluorescence bylo využito posunu maxima fluorescence ve spektru. In vitro byla předvedena použitelnost připravených zúžených optických vláken pro měření pH v rozsahu od 6 do 7.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0146370

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.