Počet záznamů: 1  

Gas Transport in Porous Media.

  1. 1.
    0055152 - UCHP-M 20060176 RIV NL eng M - Část monografie knihy
    Šolcová, Olga - Schneider, Petr
    Experimental Determination of Transport Parameters.
    [Experimentální stanovení transportních parametrů.]
    Gas Transport in Porous Media.. Dordrecht: Springer, 2006 - (Ho, C.; Webb, S.), s. 245-272. Measurement and Monitoring, 2. ISBN 1-4020-3961-1
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA104/01/0546
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40720504
    Klíčová slova: porous solids * gas transport
    Kód oboru RIV: CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie

    Transport parameters are characteristics of porous solids which are independent on pressure, temperature and the kind and composition of gases transported through the porous structure. They must be determined experimentally by evaluation of simple transport processes taking place in the studied pore structure. Several such processes are suggested in the chapter, viz. steady-state countercurrent diffusion of binary and multicomponent inert gas mixtures, steady-state and dynamic permeation of inert gases, combined dynamic diffusion and permeation gas transport. For all cases the necessary experimental cells are described and the underlying theory formulated.

    Transportní parametry charakterisují transport plynů v porézním prostředí a nezávisí ani na teplotě a tlaku ani na složení a druhu plynů. Je třeba je určovat experimentálně vyhodnocením jednoduchých trasportních procesů, probíhajících v porézní struktuře. Řada takových procesů je v kapitole navržena: ustálená protiprouá difuze binárních a mnohasložkových směsích inertních plynům, permeace inertních plynů za ustálených a dynamických podmínek, kombinovaná difuze a permeace plynů. Pro každý z těchto případů jsou uvedeny potřebné experimentální cely a je formulován teoretický popis příslušného procesu.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0142977

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.