Počet záznamů: 1  

Occult precipitation in the highest mountains of the Czech Republic – monitoring, assessment and time variation

  1. 1.
    0049359 - ÚH 2007 US eng A - Abstrakt
    Tesař, Miroslav - Šír, Miloslav - Fottová, D.
    Occult precipitation in the highest mountains of the Czech Republic – monitoring, assessment and time variation.
    [Usazené srážky v nejvyšších českých horách - sledování, vyhodnocení a časové změny.]
    Biogeomon 2006. Book of Conference Abstracts. Santa Cruz: University of Santa Cruz, 2006 - (Crow, S.). s. 215
    [BIOGEOMON. International Symposium on Ecosystem Behavior /5./. 25.06.2006-30.06.2006, Santa Cruz]
    Grant CEP: GA AV ČR IAA3042301
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: occult precipitation
    Kód oboru RIV: DA - Hydrologie a limnologie

    The cloud and fog water deposition represents an important delivery mechanism for water and pollutants especially in mountainous environments above 1000 m a.s.l. The main aim of the presented contribution is to estimate the ecological and hydrological importance of the occult precipitations and to compare concentrations of chemical species in the fog and cloud water collected in the both eastern and western parts of the mountainous region of the Krkonose (Giant) Mts. with the bulk precipitation, throughfall and surface runoff collected in the experimental catchment Modry potok.

    Depozice vody pocházející z mraků a mlhy je zvláště v horském prostředí ve výškách nad 1000 m n. m. důležitý transportní mechanismus pro vodu a znečišťující látky. Hlavní cíl tohoto příspěvku je odhad ekologického a hydrologického významu usazených srážek a srovnání koncentrací polutantů v usazených srážkách ve východních i v západních Krkonoších s koncentrací ve srážkách na volné ploše, podkorunových srážkách a povrchovém odtoku v experimentálním povodí Modrý potok.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139766

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.