Počet záznamů: 1  

Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment

  1. 1.
    0048622 - FZÚ 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Kubásek, M. - Houška, M. - Landfeld, A. - Strohalm, J. - Kamarád, Jiří - Žitný, R.
    Thermal diffusivity estimation of the olive oil during its high-pressure treatment.
    [Odhad tepelné difusivity olivového oleje během ošetření vysokým tlakem.]
    Journal of Food Engineering. Roč. 74, - (2006), s. 286-291. ISSN 0260-8774. E-ISSN 1873-5770
    Grant CEP: GA MZe QF3287
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100521
    Klíčová slova: olive oil * food processing * high pressure * thermal diffusivity
    Kód oboru RIV: GM - Potravinářství
    Impakt faktor: 1.696, rok: 2006

    This contribution concerns cooling of olive oil under the conditions of its treatment with high pressure and the estimation of its thermal diffusivity by the means of numerical analysis of the experimental data of the temperature drop at the time of holding at the pressure. It is shown that it is necessary to take into consideration not only the heat conduction, but also the free convection when modelling the temperature history of the viscous liquid foods during high-pressure treatment

    Tato práce se zabývá chlazením olivového oleje za podmínek jeho zpracování pomocí vysokých tlaků a odhadem jeho tepelné difusivity pomocí numerické analýzy experimentálních dat teplotního poklesu během působení vysokého tlaku. Je ukázáno, že při modelování teplotní historie kapalných viskózních potravin během vysokotlakého zpracování je nezbytné vzít v úvahu nejen vedení tepla, ale také volnou konvekci
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139218

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.