Počet záznamů: 1  

Retained austenite stability investigation in TRIP steel using neutron diffraction

  1. 1.
    0048562 - ÚJF 2007 RIV CH eng J - Článek v odborném periodiku
    Zrník, J. - Muránsky, Ondrej - Lukáš, Petr - Nový, Z. - Šittner, Petr - Horňák, P.
    Retained austenite stability investigation in TRIP steel using neutron diffraction.
    [Studium stability zbytkového austenitu v TRIP oceli pomoci neutronové difrakce.]
    Materials Science and Engineering A Structural Materials Properties Microstructure and Processing. Roč. 437, č. 1 (2006), s. 114-119. ISSN 0921-5093. E-ISSN 1873-4936
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10480505; CEZ:AV0Z10100520
    Klíčová slova: TRIP steel * austenite conditioning * neutron diffraction
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    Impakt faktor: 1.490, rok: 2006

    In situ neutron diffraction experiment was employed for monitoring of conditioned austenite transformation to ferrite, and also for the retained austenite stability evaluation during subsequent mechanical loading. The progress in the austenite decomposition to ferrite is monitored at different transformation temperatures. The relevant information on the course of the transformation is extracted from neutron diffraction spectra. The useful information was also obtained on the retained austenite stability in the TRIP steel during mechanical testing. The in situ neutron diffraction experiments were conducted at two different diffractometers to assess the reliability of the neutron diffraction technique at monitoring the transformation of the retained austenite during room temperature tensile testing.

    Neutronový difrakční experiment provedený in situ v průběhu deformace TRIP oceli za pokojové teploty poskytl informace o kinetice deformačně indukované transformace zbytkového austenitu do peritické fáze.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0139173

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.