Počet záznamů: 1
The influence of O-formylation on the scale of starch macromolecules association in DMSO and water
- 1.0043300 - ÚMCH 2007 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
Divers, T. - Balnois, E. - Feller, J.-F. - Spěváček, Jiří - Grohens, Y.
The influence of O-formylation on the scale of starch macromolecules association in DMSO and water.
[Vliv O-formylace na míru asociace škrobu v DMSO a ve vodě.]
Carbohydrate Polymers. Roč. 68, č. 1 (2007), s. 136-145. ISSN 0144-8617. E-ISSN 1879-1344
Grant CEP: GA ČR GA525/05/0273
Grant ostatní: EU IHP Program(XE) HPMT-CT-2001-00396
Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
Klíčová slova: starch * O-formylation * helix association
Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
Impakt faktor: 1.782, rok: 2007
The possible effect of O-formylation on starch association in solutions has been investigated by means of several complementary techniques. By combination of optical polarimetry, 1H NMR spectroscopy and AFM it was shown that associated structures of starch are not destructured by the esterification reaction.
Možný vliv O-formylace na asociaci škrobu v roztocích byl zkoumán pomocí několika vzájemně se doplňujících metod. Kombinací optické polarimetre, 1H NMR spektroskopie a AFM bylo ukázáno, že esterifikační reakce nevede k rozrušení asociovaných struktur škrobu v roztocích.
Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0136324
Počet záznamů: 1