Počet záznamů: 1  

Polymer-nanostructured carbon composites as multifunctional sensor materials: design, processing, and properties

  1. 1.
    0042346 - FZÚ 2007 RIV LT eng J - Článek v odborném periodiku
    Knite, M. - Hill, A. - Bovtun, Viktor - Teteris, V. - Solovjovs, A. - Shakale, G. - Zavickis, J. - Aulika, I. - Polakovs, B. - Pas, S.J. - Veljko, Sergiy - Noujni, Dmitri - Klemenoks, I. - Zicans, J. - Kiploka, A. - Erts, D. - Petzelt, Jan - Fuith, A.
    Polymer-nanostructured carbon composites as multifunctional sensor materials: design, processing, and properties.
    [Polymero-nanostrukturované uhlíkové kompozity jako multifunkcionální senzorové materiály: design, zpracování a vlastnosti.]
    Latvian Journal of Physics Technical Sciences. -, č. 2 (2006), s. 15-29. ISSN 0868-8257
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10100520
    Klíčová slova: polymer-nanostructured carbon composites * carbon black * sensors * conductivity * dielectric conductivity
    Kód oboru RIV: BM - Fyzika pevných látek a magnetismus

    Recent achievements in design, processing and studies of physical properties of polymer-nanostructured carbon composites as prospective strain sensor and gas sensor materials are presented. Electrically conductive atomic force microscopy, positron annihilation life-time spectroscopy and broadband (100 Hz - 2.5 THz) dielectric spectroscopy have been used to investigate the causes of gigantic sensing effects.

    Jsou prezentována poslední dosažení v designu, zpracování a studii fyzikálních vlastností polymero-nanostrukturovaných uhlíkových kompozitů jako perspektivních materiálů pro senzory napětí a plynů. Elektricky vodivá atomová silová mikroskopie, positron anihilační life-time spektroskopie a širokopásmová (100 Hz - 2.5 THz) dielektrická spektroskopie byly využity pro výzkum původu efektu gigantické citlivosti.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0135595

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.