Počet záznamů: 1  

The Decrease in C-reactive Protein Concentration after Diet and Physical Activity Induced Weight Reduction is Associated with Changes in Plasma Lipids, but not Interleukin-6 or Adiponectin

  1. 1.
    0031916 - UIVT-O 336140 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Dvořáková-Lorenzová, A. - Suchánek, P. - Havel, P.J. - Stávek, P. - Karasová, L. - Valenta, Zdeněk - Tintěra, J. - Poledne, R.
    The Decrease in C-reactive Protein Concentration after Diet and Physical Activity Induced Weight Reduction is Associated with Changes in Plasma Lipids, but not Interleukin-6 or Adiponectin.
    [Pokles koncentrací C-reaktivního proteinu po redukci hmotnosti následkem diety a zvýšené fyzické aktivity souvisí se změnami hladin lipidů v séru, nikoliv však interleukinu 6 nebo adiponektinu.]
    Metabolism-Clinical and Experimental. Roč. 55, č. 3 (2006), s. 359-365. ISSN 0026-0495. E-ISSN 1532-8600
    Grant CEP: GA MZd NJ6361
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10300504
    Klíčová slova: subclinical inflamation * cardiovascular disease * metabolic syndrome * C-reactive protein * lipid metabolism
    Kód oboru RIV: BB - Aplikovaná statistika, operační výzkum
    Impakt faktor: 2.497, rok: 2006

    Subclinical inflammation is a risk factor for cardiovasc ular disease. We investigated weight loss induced changes in circulating C-reactive protein (CRP) in overweight women 25-35 years old in relation to parameters relevant to the metabolic syndrome. The changes in high-sensitivity CRP concentrations were related to those in waist circumference and lipid metabolism, reflected by plasma triacylglycerol and free fatty acids levels.

    Subklinický zánět je rizikovým faktorem výskytu kardiovaskulárních onemocnění. U obézních žen ve věku 25-35 let jsme sledovali změny hladiny C-reaktivního proteinu (CRP ) způsobené úbytkem hmotnosti a jejich vztah k parametrům souvisejícím s metabolickým syndromem. Změny koncentrací vysoce senzitivního CRP souvisely se změnami obvodu pasu a lipidového metabolismu, vyjádřenými posunem hladin triglyceridů a volných mastných kyselin.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0132544

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.