Počet záznamů: 1  

Evolution of an Interplanetary Shock in the Magnetosheath

  1. 1.
    0031332 - ÚFP 2006 RIV CZ eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Koval, A. - Šafránková, J. - Němeček, Z. - Přech, L. - Hayosh, Mykhaylo
    Evolution of an Interplanetary Shock in the Magnetosheath.
    [Vývoj meziplanetární rázové vlny v přechodové oblasti.]
    Week of Doctoral Students. Praha: MATFYZPRESS, Vydavatelství Matematicko-fyzikální fakulty University Karlovy v Praze, 2005 - (Šafránková, J.), s. 220-224. Part II – Physics of Plasmas and Ionized Media. ISBN 80-86732-59-2.
    [WDS´05 “Week of Doctoral Students 2005” (14th Annual Conference of Doctoral Students). Prague, Charles Univ., Fac. of Math. and Phys. (CZ), 07.06.2005-10.06.2005]
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA205/05/0170; GA ČR GD202/03/H162
    Klíčová slova: Interplanetary Shock * Magnetosphere * Magnetosheath
    Kód oboru RIV: BL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech

    Propagation of an interplanetary shock through the solar wind and magnetosheath is studied. The data from spacecraft allows determining both local and global shock planes and shock propagation speeds in the solar wind as well as local shock parameters in the magnetosheath. A mutual comparison of these parameters indicates that the shock front decelerates and curves in the magnetosheats. Magnetic field and plasma parameters are well reproduced by 3D MHD BARTS-R-US model.

    Je studováno šíření meziplanetární rázové vlny slunečním větrem a magnetosférou. Data z několika družic dovolují určení jak lokální, tak globální roviny a rychlostí šíření rázových vln ve slunečním větru a lokálních parametrů rázových vln v přechodové oblasti. Vzájemné srovnání těchto parametrů ukazuje, že se rázová vlna v přechodové oblasti zpomaluje a zakřivuje. Magnetické pole a parametry plazmatu jsou dobře popsány 3D MHD BARTS-R-US modelem.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0132071

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.