Počet záznamů: 1  

Základy nauky o půdě. 1. Neživé složky půdy. 2. upravené a rozšířené vydání

  1. 1.
    0029511 - UPB-H 2006 RIV CZ cze B - Monografie kniha jako celek
    Šimek, Miloslav
    Základy nauky o půdě. 1. Neživé složky půdy. 2. upravené a rozšířené vydání.
    [Fundamentals of soil science: 1. Nonliving soil components. 2nd improved and extended edition.]
    České Budějovice: Biologická fakulta JU v Českých Budějovicích, 2005. 160 s. ISBN 80-7040-747-6
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z60660521
    Klíčová slova: soil * classification * chemical and physical properties
    Kód oboru RIV: EH - Ekologie - společenstva

    Tato kniha je druhým rozšířeným vydáním první části textu pojednávajícího o základech nauky o půdě. Je určena studentům, kteří se ještě s problematikou půdy nesetkali nebo mají jen velmi povšechné znalosti. V úvodu jsou uvedeny různé definice půdy a zdůrazněna skutečnost, že půda se vyvíjí většinou velmi pomalu. Jsou uvedeny hlavní typické rysy a vlastnosti půd a interakce půdy (pedosféry) s dalšími složkami prostředí. V následujících kapitolách je pak popsán půdotvorný materiál a půdotvorný proces, klasifikace půd, minerální složka půdy, fyzikální vlastnosti půd, půdní voda, půdní vzduch, půdní organická hmota a chemické vlastnosti půd.

    Written for students with only limited knowledge on soil science, the improved and extended first part of the series of textbooks provides comprehensive coverage of nonliving soil components. The text begins by defining soil and its role in environment, as well as soil formation and evolution. The central core of the textbook describes soil mineral composition, soil texture and structure, soil water and air, soil organic matter and chemical soil properties. The book is an ideal starting point for the students undertaking undergraduate study in the environmental and soil science.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0119345

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.