Počet záznamů: 1  

A statistical approach to local evalution of a single texture image

  1. 1.
    0025872 - ÚTIA 2006 RIV ZA eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Grim, Jiří - Somol, Petr - Haindl, Michal - Pudil, Pavel
    A statistical approach to local evalution of a single texture image.
    [Statistická metoda lokálního vyhodnocování textury.]
    Proceedings of the Sixtheenth Annual Symposium of the Pattern Recognition Association of South Africa. Cape Town: University of Cape Town, 2005 - (Nicolls, F.), s. 171-176
    [Annual Symposium of the Pattern Recognition Association of South Africa /16./. Langebaan (ZA), 23.11.2005-25.11.2005]
    Grant CEP: GA MŠMT(CZ) 1M0572; GA ČR(CZ) GA402/03/1310
    GRANT EU: European Commission(XE) 507752 - MUSCLE
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10750506
    Klíčová slova: fintite mixtures * EM algorithm * texture modelling * texture evaluation
    Kód oboru RIV: BB - Aplikovaná statistika, operační výzkum

    Assuming local and shift-invariant texture properties we describe the statistical dependencies between pixels by a joint probalibity density of pixels within a suitably chosen observation window. We estimate the unknow density in the form of a Gaussian mixture from data obtained by shifting the window. At each position of the window the normal mixture density is computed and the corresponding log-likelihood value is presented as a grey level at the central pixel of the window to detect unusual places.

    Předpokládá se, že vlastnosti zkoumané textury jsou lokální a invariantní vzhledem k posuvu nebo konkrétněji, že statistické závislosti mezi pixely vhodně zvoleného posuvného okna lze popsat pomocí příslušné mnohorozměrné hustoty pravděpodobnosti. Metoda statistického vyhodnocování textury je založena na odhadu neznámé hustoty ve tvaru normální směsi pomocí vzorků textury získaných posuvem okna.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0116203

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.