Počet záznamů: 1  

Analysis of fiber-like structures using confocal microscopy

  1. 1.
    0021221 - FGÚ 2006 RIV PL eng C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Janáček, Jiří - Radochová, Barbora - Demjénová, E. - Mao, X. W. - Archambeau, P. - Schwarzerová, K. - Tomori, Z. - Karen, Petr - Kubínová, Lucie
    Analysis of fiber-like structures using confocal microscopy.
    [Analýza vláknitých struktur pomocí konfokálního mikroskopu.]
    Proceedings of 9th European Congress on Stereology and Image Analysis and 7th International Conference on Stereology and Image Analysis in Materials Science STERMAT. Vol. 2. Kraków: Polish Society for Stereology, 2005 - (Chrapoński, J.; Cwajna, J.; Wojnar, L.), s. 79-85. ISBN 83-917834-4-8.
    [European Congress on Stereology and Image Analysis /9./ and International Conference on Stereology and Image Analysis in Materials Science STERMAT /7./. Zakopane (PL), 10.05.2005-13.05.2005]
    Grant CEP: GA AV ČR(CZ) KJB6011309; GA AV ČR(CZ) IAA100110502
    Grant ostatní: CZ-SK(CZ) KONTAKT 139; NASA SRHP(US) 02-OBPR 02-18
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509
    Klíčová slova: confocal microscopy * endoplasmic reticulum * mathematical morphology
    Kód oboru RIV: EA - Morfologické obory a cytologie

    Confocal images of endoplasmic reticulum of tobacco cells and 3D stacks of the images of capillaries in the rat brain were analyzed using mathematical morphology. Decrease in the length density of the endoplasmic reticulum was detected as well as the difference in the capillary lenth density between grey and white matter

    Konfokální snímky endoplazmatického retikula a 3D obrazy krevních vlásečnic v krysím mozku byly vyhodnoceny pomocí matematické morfologie. Vyšly významný pokles v délkové hustotě endoplazmatického retikula vlivem latrunkulinu. Rozpoznány byly i rozdíly mezi šedou a bílou hmotou mozkovou
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0110219

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.