Počet záznamů: 1  

Final results phase II of the Mainz neutrino mass search in tritium ß decay

  1. 1.
    0020689 - ÚJF 2006 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Kraus, Ch. - Bornschein, B. - Bornschein, L. - Bonn, J. - Flatt, B. - Kovalík, Alojz - Ostrick, B. - Otten, E.W. - Schall, J.P. - Thümmler, Th. - Weinheimer, Ch.
    Final results phase II of the Mainz neutrino mass search in tritium ß decay.
    [Konečné výsledky z 2. fáze Mainzského experimentu hledání hmotnosti neutrina v rozpadu beta tritia.]
    European Physical Journal A. Roč. 40, - (2005), s. 447-468. ISSN 1434-6001. E-ISSN 1434-601X
    Grant CEP: GA MŠMT 1P04LA213
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z10480505
    Klíčová slova: neutrino mass * tritium beta decay
    Kód oboru RIV: BG - Jaderná, atomová a mol. fyzika, urychlovače
    Impakt faktor: 1.659, rok: 2005

    This paper reports on the improved Mainz experiment on tritium ß spectroscopy which yields a 10 times higher signal to backround ratio than before. The main experimental effects and systematic uncertainties have been investihgated in side experiments, and possible error sources have been eliminated. Extensive data taking took place in the years 1997-2001. A residual analysis of the data sets yields for the square of the electron antineutrino mass the final result of m2(Ve) = .....

    V článku se popisuje zmodernizovaný Mainzský spektrometr pro měření beta spektra tritia, který umožnil zvýšit 10 krát poměr signálu k pozadí. Hlavně experimentální efekty a systematické chyby byly studovány a možné zdroje systematických chyb byly eliminovány. Rozsáhlé shromažďování dat proběhlo v letech 1997 až 2001. Z analýzy dat byla získána hodnota pro kvadrát klidové hmotnosti elektronového antineutrina m2(Ve)= ...... Horní hranice pro hmotnost elektronového antineutrina m(ve) byla stanovena m(ve)=<2.3 ev/c^2 na úrovni 95% C.L.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0109748

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.