Number of the records: 1  

Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby

  1. 1.
    0447150 - ÚVGZ 2016 RIV cze P - Patent Document
    Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
    Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby.
    [Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof.]
    2015. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice, CZ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Date of the patent acceptance: 22.07.2015. Patent Number: 305406
    R&D Projects: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŠMT(CZ) LO1415
    Institutional support: RVO:67179843
    Keywords : must * wine * natural lignans * process for preparing
    Subject RIV: GM - Food Processing
    http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305406.pdf

    Řešení se týká moštu, vína nebo nápoje na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsobu jejich výroby, přičemž mošt, víno nebo nápoj na bázi vína obsahuje v 1 litru minimálně 10 mg lignanů, nejvýhodněji 15 až 20 mg lignanů v 1 litru nápoje.

    The present invention relates to must, wine or wine-based beverage increased amount of natural lignans and process for preparing thereof, whereby the must, wine or wine-based beverage according to the invention contains at least 10 mg lignans, most preferably 15 to 20 mg of lignans in 1 liter of the beverage.
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0249080

     
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.