Počet záznamů: 1  

Essential role for the putative S6 inner pore region in the activation gating of the human TRPA1 channel

  1. 1.
    0329481 - FGÚ 2010 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Benedikt, Jan - Samad, Abdul - Ettrich, Rüdiger - Teisinger, Jan - Vlachová, Viktorie
    Essential role for the putative S6 inner pore region in the activation gating of the human TRPA1 channel.
    [Esenciální úloha domnělé oblasti S6 vnitřního póru v procesech aktivace lidského TRPA1 kanálu.]
    Biochimica Et Biophysica Acta-Molecular Cell Research. Roč. 1793, č. 7 (2009), s. 1279-1288. ISSN 0167-4889. E-ISSN 1879-2596
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GA305/06/0319; GA ČR GA305/09/0081; GA ČR(CZ) GA303/07/0915; GA AV ČR(CZ) IAA600110701; GA MŠMT(CZ) 1M0517; GA MŠMT(CZ) LC554
    Grant ostatní: EC(XE) LSHM-CT-2007-037765; GA MŠk(CZ) LC06010
    Program: LC
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z50110509; CEZ:AV0Z60870520
    Klíčová slova: TRPA1 * channel * vanilloid receptor
    Kód oboru RIV: ED - Fyziologie
    Impakt faktor: 4.374, rok: 2009

    In this study we used scanning mutagenesis of the residues within the putative inner pore S6 region of TRPA1 channel with the aim of understanding the process of TRPA1 activation. We identify residues proline 949, asparagine 954 and glycine–(X)3-glycine motif as structural determinants of TRPA1 activation and deactivation and these findings contribute to our better understanding of molecular mechanisms of pain sensation

    V této strukturně-funkční studii jsme se zaměřili na identifikaci klíčových aminokyselinových zbytků oblasti šesté transmembránové domény lidského TRPA1 kanálu, nezbytných pro jeho aktivaci. Za použití molekulárně-biologických a elektrofyziologických technik jsme ukázali, že prolin 949, asparagin 954 a motiv glycin–(X)3-glycin hrají zásadní úlohu v mechanizmech aktivace a deaktivace tohoto kanálu a tato zjištění přispívají k našemu hlubšímu pochopení vzniku bolestivých podnětů na nociceptivních neuronech
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175505

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.