Počet záznamů: 1  

On the design and simulation of an airlift loop bioreactorwith microbubble generation by fluidic oscillation

  1. 1.
    0329065 - ÚT 2010 RIV NL eng J - Článek v odborném periodiku
    Zimmerman, W. B. - Tesař, Václav - Hewakandamby, B.N. - Bandulasena, H.C.H. - Omotowa, O.A.
    On the design and simulation of an airlift loop bioreactorwith microbubble generation by fluidic oscillation.
    [O návrhu a simulaci bioreaktoru s oběhem vyvolaným mikrobublinami tvořenými fluidickým oscilátorem.]
    Food and Bioproducts Processing. Roč. 87, C3 (2009), s. 215-227. ISSN 0960-3085. E-ISSN 1744-3571
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20760514
    Klíčová slova: microbubbles * fluidic oscillators * transport phenomena
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Impakt faktor: 0.952, rok: 2009
    http://apps.isiknowledge.com/full_record.do?product=UA&search_mode=GeneralSearch&qid=1&SID=V2FDdpCMohHOjGaLDMi&page=1&doc=3&colname=WOS

    Microbubble generation by a novel fluidic oscillator driven approach is analyzed, with a view to identifying the keydesign elements and their differences from standard approaches to airlift loop bioreactor design. The microbubblegeneration mechanism has been shown to achieve high mass transfer rates by the decrease of the bubble diameter,by hydrodynamic stabilization that avoids coalescence, and by longer residence times offsetting slower convection.

    Je analyzována generace mikrobublin založená na novém přístupu využívajícím fluidický oscilátor. Jsou identifikovány klíčové části návrhu a jejich odlišnosti od standardních přístupů k návrhu bioreaktorů. Nový mechanismus generace mikrobublin dosahuje vyšší intenzitu transportu hmoty díky menšímu průměru bublin, díky hydrodynamické stabilizaci která zabraňuje koalescenci a díky delšímu času pohybu bublin, jenž vyrovnává pomalejší konvekci.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0175200

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.