Počet záznamů: 1  

Combination of "living" nitroxide-mediated and photoiniferter-induced "grafting from" free-radical polymerizations: from branched copolymers to unimolecular micelles and microgels

  1. 1.
    0325358 - ÚMCH 2009 RIV GB eng J - Článek v odborném periodiku
    Gromadzki, Daniel - Filippov, Sergey K. - Netopilík, Miloš - Makuška, R. - Jigounov, A. - Pleštil, Josef - Horský, Jiří - Štěpánek, Petr
    Combination of "living" nitroxide-mediated and photoiniferter-induced "grafting from" free-radical polymerizations: from branched copolymers to unimolecular micelles and microgels.
    [Kombinace “živé” nitroxidem zprostředkované a fotointerferterem indukované “roubování z” polymerace: od větvených polymerů k unimolekulárním micelám a mikrogelům.]
    European Polymer Journal. Roč. 45, č. 6 (2009), s. 1748-1758. ISSN 0014-3057. E-ISSN 1873-1945
    Grant CEP: GA AV ČR IAA400500703; GA ČR GA202/09/2078
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z40500505
    Klíčová slova: controlled "living" radical polymerization * branched copolymers * conformation
    Kód oboru RIV: CD - Makromolekulární chemie
    Impakt faktor: 2.310, rok: 2009

    The conformational behavior of branched copolymers with respect to the length of the side chains in dilute THF solutions was thoroughly investigated in this work. It was demonstrated by experimental techniques (DLS, SAXS, viscometry) that progressive increasing of Nsc led to conformational transition from combs through star-like to a microgel architecture.

    V této práci bylo důkladně prozkoumáno konformační chování větvených kopolymerů ve zředěných tetrahydrofuranových roztocích především s ohledem na délku bočních řetězců. Experimentálními technikami 9DLS, SAXS, viskozimetrie) bylo ukázáno, že postupné zvyšování Nsc vedlo ke konformačnímu přechodu z hřebenovité přes hvězdicovitou až po mikrogelovou architekturu.
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0005219

     
     
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.