Výsledky vyhledávání

  1. 1. 0366133 - UH-J 2012 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Vlasák, Pavel
    Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot.
    [Rheology of high viscous food substances.]
    Sborník CHISA 2011. Praha: Česká společnost chemického inženýrství, 2011, s. 118. ISBN 978-80-905035-0-2.
    [Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./. Srní, Šumava (CZ), 24.10.2011-27.10.2011]
    Grant CEP: GA MPO FR-TI1/156
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * food substances * collagen * viscoelasticity * viscoplasticity
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201212
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Štern_Vlasák_Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot_CHISA 2011.pdf01.1 MBVydavatelský postprintvyžádat
     

  2. 2. 0366129 - UH-J 2012 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Panovská, Z. - Morávková, Tereza
    Reologie a textura opalovacích přípravků.
    [Rheology and texture of sun lotions.]
    Mezinárodní kosmetologická konference Frymburk 2011. Sborník přednášek. Brno: Kosmetologická společnost ČR, 2011, s. 87-90. ISBN 978-80-904679-0-3.
    [Mezinárodní kosmetologická konference. Frymburk (CZ), 03.10.2011-05.10.2011]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * texture * sun lotions * psychorheology * rheological and sensory analysis
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0201209
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Štern_Panovská_Morávková_Reologie a textura opalovacích přípravků_Kosmet. konference 2011.pdf0884.2 KBVydavatelský postprintvyžádat
     

  3. 3. 0360042 - UH-J 2012 RIV DE eng J - Článek v odborném periodiku
    Morávková, Tereza - Štern, Petr
    Rheological and textural properties of cosmetic emulsions.
    Applied Rheology. Roč. 21, č. 3 (2011), č. článku 35200. ISSN 1430-6395
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: cosmetic emulsions * rheology * texture * sensory analysis * psychorheology
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Impakt faktor: 1.000, rok: 2011
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0006470
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Morávková_Štern_Rheological and textural properties_Applied rheology.pdf0518.5 KBVydavatelský postprintvyžádat
     

  4. 4. 0352181 - UH-J 2011 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
    Vlasák, Pavel - Chára, Zdeněk - Štern, Petr
    Drag reduction of dense fine-grained slurries.
    Journal of Hydrology and Hydromechanics. Roč. 58, č. 4 (2010), s. 261-270 ISSN 0042-790X
    Grant CEP: GA ČR(CZ) GAP105/10/1574
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: kaolin slurry * drag reduction * experimental investigation * peptization * slurry rheology
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Impakt faktor: 0.553, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0006192
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Vlasak, Drag reduction of dense fine-grained slurries.pdf0332.5 KBVydavatelský postprintpovolen
     

  5. 5. 0349108 - UH-J 2011 RIV CZ cze K - Konferenční příspěvek (tuzemská konf.)
    Štern, Petr - Morávková, Tereza - Panovská, Z. - Pokorný, J.
    Reologie a textura kosmetických emulzí.
    [Rheology and texture of cosmetic emulsion.]
    98. Kosmetologický seminář Třeboň 2010. Sborník přednášek. Praha: Kosmetologická společnost ČR, 2010, s. 73-78. ISBN 978-80-254-6928-6.
    [Kosmetologický seminář Třeboň 2010 /98./. Třeboň (CZ), 19.04.2010-21.04.2010]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * texture * sensory analysis * psychorheology * cosmetic emulsion
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0189435
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Štern_Morávková_Panovská_Pokorný_Reologie a textura_Kosmetologický seminář 2010.pdf01.5 MBVydavatelský postprintvyžádat
     

  6. 6. 0340208 - UH-J 2010 RIV SK eng J - Článek v odborném periodiku
    Štern, Petr - Panovská, Z. - Pokorný, J.
    Psychorheology of food dispersions.
    Journal of Hydrology and Hydromechanics. Roč. 58, č. 1 (2010), s. 29-35 ISSN 0042-790X
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: psychorheology * food dispersions * tomato ketchup * rheology * sensory analysis
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Impakt faktor: 0.553, rok: 2010
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0005757
    Název souboruStaženoVelikostKomentářVerzePřístup
    Stern, Psychorheology of food dispersions.pdf01.8 MBVydavatelský postprintpovolen
     

  7. 7. 0332463 - UH-J 2010 SK cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Pokorný, J.
    Mikroreologie emulgovaných tuků.
    [Microrheology of emulsified fats.]
    Zborník prednášok z XLVII. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov. Bratislava: Palma Group, 2009, s. 160-162. ISBN 987-80-227-3097-6.
    [Medzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov /47./. Tatranská Lomnica (SK), 20.05.2009-22.05.2009]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: rheology * emulsified fats * RheoScope1 * microscopic structure
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177716
     

  8. 8. 0332456 - UH-J 2010 RIV SK cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Panovská, Z. - Pokorný, J.
    Metodika psychoreologického zkoumání jedlých tuků.
    [Methodology of the psychorheological investigation of food fats.]
    Zborník prednášok z XLVII. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov. Bratislava: Palma Group, 2009, s. 163-166. ISBN 987-80-227-3097-6.
    [Medzinárodná konferencia z technológie a analytiky tukov /47./. Tatranská Lomnica (SK), 20.05.2009-22.05.2009]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: emulsified fats * rheology * sensory analysis * texture
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177710
     

  9. 9. 0332437 - UH-J 2010 RIV CZ eng J - Článek v odborném periodiku
    Panovská, Z. - Štern, Petr - Váchová, A. - Lukešová, D. - Pokorný, J.
    Textural and flavour characteristics of commercial tomato ketchups.
    [Texturní a chuťové charakteristiky komerčních rajčatových kečupů.]
    Czech Journal of Food Sciences. Roč. 27, č. 3 (2009), s. 165-170 ISSN 1212-1800
    Grant CEP: GA AV ČR IAA2060404
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: tomato ketchup * rheology * sensory characteristics
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Impakt faktor: 0.602, rok: 2009
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177697
     

  10. 10. 0332337 - UH-J 2010 RIV CZ cze C - Konferenční příspěvek (zahraniční konf.)
    Štern, Petr - Panovská, Z. - Váchová, A. - Pokorný, J.
    Metodika psychorheologického zkoumání kosmetických přípravků.
    [Psychorheology of cosmetics.]
    Mezinárodní kosmetologická konference Luhačovice 2009: sborník přednášek. Praha: Kosmetologická společnost ČR, 2009, s. 56-59. ISBN 987-80-254-5454-1.
    [Mezinárodní kosmetologická konference Luhačovice 2009. Luhačovice (CZ), 07.10.2009-09.10.2009]
    Výzkumný záměr: CEZ:AV0Z20600510
    Klíčová slova: psychorheology * cosmetics * rheology * sensory analysis
    Kód oboru RIV: BK - Mechanika tekutin
    Trvalý link: http://hdl.handle.net/11104/0177627