Search results

  1. 1.
    0439920 - FGÚ 2015 RIV CZ eng L - Prototype, f. module
    Kodedová, Marie - Sychrová, Hana
    Series of defined pathogenic Candida species for testing of antifungal peptides’ activity.
    Internal code: Candida test collection – 2014 ; 2014
    Technical parameters: Osm kmenů kvasinek je uchováváno za sterilních podmínek v konzervách obsahujících 30% glycerol při – 80 °C. Pro jejich revitalizaci a práci s nimi je třeba odebrat sterilně malý vzorek, ten naočkovat do média YPD (2% yeast extract, 1% bactopepton, 2% glukosa) a kultivovat při 30 °C
    Economic parameters: Výsledkem je soubor kmenů, který slouží pro testování aktivit antifungálních peptidů, je pro to nezbytný, a v budoucí výrobě by měl sloužit jako standard pro testování všech vyrobených peptidů. Ekonomické parametry není možné teď vyčíslit, mohou být přesně vyčísleny až po využití vzorku finálním uživatelem. Cena funkčního vzorku jako takového je cca 10 tis. Kč
    R&D Projects: GA TA ČR(CZ) TA04010638
    Institutional support: RVO:67985823
    Keywords : Candida species * antifungal peptides * killing assay
    Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0244036
     
     
  2. 2.
    0438879 - ÚOCHB 2015 RIV CZ cze L - Prototype, f. module
    Čeřovský, Václav - Nešuta, Ondřej - Dudková, Vlasta
    Soubor antifungálních peptidů.
    [Set of antifungal peptides.]
    Internal code: Peptide series - 2014 ; 2014
    Technical parameters: Syntetické peptidy jsou vyčištěny pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie a poté lyofilizovány. Skladovány jsou jako pevné látky v množství 10 – 50 mg při teplotě -15oC. Pro následné studium je potřebné množství peptidu rozpuštěno ve vodě nebo fyziologickém roztoku.
    Economic parameters: Využití pro léčbu kvasinkových onemocnění.
    R&D Projects: GA TA ČR(CZ) TA04010638
    Institutional support: RVO:61388963
    Keywords : antimicrobial peptides * antifungal activity * peptide synthesis
    Subject RIV: EE - Microbiology, Virology
    Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0242233
     
     


  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.