Search results
- 1.0554775 - ÚVGZ 2022 RIV cze P - Patent Document
Houška, M. - Kýhos, K. - Strohalm, J. - Landfeld, A. - Halama, R. - Adámek, L. - Průchová, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Totušek, J.
Způsob výroby nealkoholické hroznové šťávy obohacené resveratrolem.
[Method of producinging non - alcoholic grape juice enriched with resveratrol.]
2021. Owner: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Česká republika Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Česká republika Masarykova univerzita, Ústav systémové biologie a ekologie AV ČR, v. v. i., Vinařství Valtice, s.r.o. Date of the patent acceptance: 24.11.2021. Patent Number: 309060
Institutional support: RVO:86652079
Keywords : grape juice * resveratrol
OECD category: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309060.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0329427 - 2.0537942 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patent Document
Tříska, Jan - Mareš, J. - Balík, J. - Híc, P. - Vrchotová, Naděžda - Rajchmanová, J. - Vilímková, O.
Způsob přípravy trans-ɛ-viniferinu z réví.
[Process for preparing trans-ɛ-viniferin from grape canes.]
2020. Owner: Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., MikroChem LKT spol. s r.o., Mendelova univerzita v Brně. Date of the patent acceptance: 04.06.2020. Patent Number: 308386
R&D Projects: GA TA ČR TH02030620
Institutional support: RVO:86652079
Keywords : trans-ɛ-viniferin * grape canes
OECD category: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308386.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0315771 - 3.0537922 - ÚVGZ 2021 RIV cze P - Patent Document
Balík, J. - Híc, P. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Smetana, P. - Smutek, L. - Rohlík, B.A. - Houška, M.
Pivo a nápoj na bázi piva s obsahem lignanů a způsob jejich výroby.
[Beer or beer-based beverage containing lignans and method of producing it.]
2020. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Date of the patent acceptance: 12.08.2020. Patent Number: 308418
Institutional support: RVO:86652079
Keywords : Lignan beer * 7-hydroxymatairesinol HMR * aconidendrin * Spruce knots * Sensory evaluation
OECD category: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/308/308418.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0315760 - 4.0497290 - ÚVGZ 2019 RIV cze P - Patent Document
Kulichová, J. - Balík, J. - Híc, P. - Horák, M. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Houška, M. - Strohalm, J. - Novotná, P.
Čokoláda se zvýšeným obsahem přírodních lignanů.
[Chocolate with an increased content of natural lignans.]
2018. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta,Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.- Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Date of the patent acceptance: 25.07.2018. Patent Number: 307453
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) LO1415
Research Infrastructure: CzeCOS II - 90061
Institutional support: RVO:86652079
Keywords : Chocolate * natural lignans * spruce knots
OECD category: Food and beverages
https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/307/307453.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0289847 - 5.0463250 - ÚVGZ 2017 RIV cze P - Patent Document
Híc, P. - Balík, J. - Kulichová, J. - Tříska, Jan - Strohalm, J. - Vrchotová, Naděžda - Houška, M.
Způsob výroby lignanů pro potravinářské účely extrakcí ze suků jehličnanů.
[Extraction method of lignans from coniferous tree branch knots and use of the extract for food purposes.]
2017. Owner: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Lednice, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Date of the patent acceptance: 05.04.2017. Patent Number: 306700
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) LO1415
Research Infrastructure: CzeCOS II - 90061
Institutional support: RVO:67179843
Keywords : lignans from coniferous tree branch knots * use of the extract * food purposes
OECD category: Nursing
http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/306/306700.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0264277 - 6.0447150 - ÚVGZ 2016 RIV cze P - Patent Document
Balík, J. - Híc, P. - Soural, I. - Tománková, E. - Houška, M. - Strohalm, J. - Tříska, Jan - Vrchotová, Naděžda - Moos, M. - Marešová, I.
Mošt, víno nebo nápoj na bázi vína se zvýšeným obsahem přírodních lignanů a způsob jejich výroby.
[Must, wine or wine-based beverage with increased amount of natural lignans and process for preparing thereof.]
2015. Owner: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice, CZ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i., Praha 10- Hostivař, CZ; Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i., Brno, CZ. Date of the patent acceptance: 22.07.2015. Patent Number: 305406
R&D Projects: GA MŠMT(CZ) ED1.1.00/02.0073; GA MŠMT(CZ) LO1415
Institutional support: RVO:67179843
Keywords : must * wine * natural lignans * process for preparing
Subject RIV: GM - Food Processing
http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305406.pdf
Permanent Link: http://hdl.handle.net/11104/0249080