Number of the records: 1  

Frakce hydrolyzátů s optimalizovaným obsahem osových proteinů TN01000048/01-V012

  1. 1.
    SYSNO0547126
    TitleFrakce hydrolyzátů s optimalizovaným obsahem osových proteinů TN01000048/01-V012
    TitleFraction of hydrolysates with optimized content of axial proteins TN01000048/01-V012
    Author(s) Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Rousková, Milena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šabata, Stanislav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Jandejsek, Z. (CZ)
    Fulín, T. (CZ)
    Issue data2021
    SubspeciesFunctional Specimen
    Int.Codehydrolyzát, osové proteiny
    Technical parametersHydrolyzáty z kuřecího peří a zbytků skeletů po oddělení masa, byly posuzovány s ohledem na morfologii, proliferaci, viabilitu, metabolickou aktivitu a množství ECM u lidských chondrocytů. Každý test byl prováděn při koncentracích v rozsahu 5-20 % v kultivačním médiu.
    Economic parametersZ provedených experimentů vyplývá, že po testování deseti připravených funkčních vzorků hydrolyzátů, přičemž každý byl testován v pěti koncentracích, byl vyhodnocen jako nejvhodnější funkční vzorek s obsahem 20 % hydrolyzátu z drůbežího odpadního materiálu. Produkt je uplatnitelný jako chondroprotektivní přípravek pro zevní či perorální aplikaci.
    Owner NameÚstav chemických procesů AV ČR, v.v.i - Rabbit Trhový Štěpánov, a.s.
    Internal identification code of the product assigned by its creator, Regulation no.,130/2002 Sb.
    Document TypePrototyp, metodika, f.vzorek, aut.software, apl.výzkum-normy, u.vzor
    Grant TN01000048 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR), CZ - Czech Republic
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    Languagecze
    CountryCZ
    Keywords hydrolyzate * axial proteins * animal waste
    URLhttp://hdl.handle.net/11104/0323464
    Permanent Linkhttp://hdl.handle.net/11104/0323464
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    TN0100004801_V012.docx01.8 MBAuthor’s postprintrequire
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.