Number of the records: 1  

Peletizované osivo máku

  1. 1.
    SYSNO0502283
    TitlePeletizované osivo máku
    TitlePelleted poppy seeds
    Author(s) Bárnet, M. (CZ)
    Pluhař, P. (CZ)
    Mráz, J. (CZ)
    Frantík, Tomáš (BU-J) ORCID, SAI
    Baldassarre Švecová, Eva (BU-J) ORCID
    Mrnka, Libor (BU-J) RID
    Schmidt, Christoph Stephan (BU-J) ORCID, RID
    Vosátka, Miroslav (BU-J) ORCID
    Issue data2018
    SubspeciesFunctional Specimen
    Int.CodeWP4_A1b
    Technical parametersPeletizace byla provedena obalovací směsí složené ze škrobu a jílů v poměru 1:5 (w/w), aplikované v poměru s osivem 1:1 (na 10 g osiva máku bylo použito 10 g obalovací hmoty včetně přidané živinové složky). Procentuální zastoupení velikostních frakcí obalovaného osiva je následující: <1,4mm 85,6 %, 1,4-1,6mm 8,5 %, 1,6-2,0mm 5,8 %. Průměrný počet semen na obalovanou částici u jednotlivých velikostních frakcí činí: <1,4mm 1,05, 1,4-1,6mm 1,99, 1,6-2,0mm 2,83. Průměrná velikost obaleného semene dosahuje u kontrolního neobalovaného osiva 1,12 ± 0,01 mm (průměr ± střední chyba průměru), u obalovaného osiva 1,33 ± 0,03 mm (jde o 19 % nárůst oproti neobalovanému osivu) a u obalovaného osiva s živinovou složkou 1,28 ± 0,0224 mm (jde o 14 % nárůst oproti neobalovanému osivu).
    Economic parametersPoužití peletizovaného osiva s živinovou složkou představuje výrazný potenciál pro nárůst výnosu osiva na úrovni kolem 5 %.
    Owner NameAGRA Group, a.s. - Botanický ústav AV ČR, v. v. i.
    Internal identification code of the product assigned by its creator, Regulation no.,V018
    Document TypePrototyp, metodika, f.vzorek, aut.software, apl.výzkum-normy, u.vzor
    Grant TE01020080 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR)
    Institutional supportBU-J - RVO:67985939
    Languagecze
    CountryCZ
    Keywords pelleting * poppy * seeds
    Cooperating institutions AGRA GROUP a.s. (Czech Republic)
    Permanent Linkhttp://hdl.handle.net/11104/0294331
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.