Number of the records: 1  

Technologie tvorby agregátů procesem vysokoúčinné flokulace s ohledem na jejich následnou separaci sedimentací a gravitační filtrací

  1. 1.
    SYSNO0497211
    TitleTechnologie tvorby agregátů procesem vysokoúčinné flokulace s ohledem na jejich následnou separaci sedimentací a gravitační filtrací
    TitleThe technology of aggregate formation by the process of high intensity flocculation with respect to their subsequent separation by sedimentation and gravity filtration
    Author(s) Pivokonská, Lenka (UH-J) [VZ] SAI, ORCID, RID
    Vašatová, Petra (UH-J) [VZ] RID, ORCID, SAI
    Petříček, Radim (UH-J) [VZ] RID, ORCID, SAI
    Novotná, Kateřina (UH-J) [VZ] SAI, ORCID, RID
    Pivokonský, Martin (UH-J) [VZ] SAI, ORCID, RID
    Corespondence/seniorPivokonská, Lenka - Korespondující autor
    Issue data2018
    SubspeciesOvěřená technologie
    Int.CodeUH-238/2018
    Result ownerÚstav pro hydrodynamiku AV ČR v. v. i.
    Technical parametersOvěřená technologie využívá aplikaci sekvence rychlého (G = 100 -150 s-1) a pomalého (G = 20-50 s-1) agregačního míchání. Dochází k postupnému zhutňování agregátů a následnému spojování do makro-agregátů. Ty lze odstranit sedimentací. Zbylé agregáty jsou odstraněny pískovou filtrací.
    Economic parametersZavedením technologie do provozu se zvýší účinnost flokulace a sedimentace, čímž se prodlouží filtrační cykly až o 30­ až 40 %, dojde ke snížení spotřeby prací vody a energetických nároků procesu, což se projeví značnými ekonomickými úsporami.
    Document TypePoloprovoz, ověřená technol., odrůda, plemeno
    Grant TJ01000169 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR), CZ - Czech Republic
    Institutional supportUH-J - RVO:67985874
    Languagecze
    CountryCZ
    Keywords water treatment * drinking water * aggregation * flocculation * sedimentation * filtration
    Permanent Linkhttp://hdl.handle.net/11104/0292825
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.