Number of the records: 1  

Skladování, přeprava a úprava kontaminované biomasy

  1. 1.
    SYSNO0439626
    TitleSkladování, přeprava a úprava kontaminované biomasy
    TitleStoring, Transporting and Pre-treating of Contaminated Biomass
    Author(s) Tlustoš, P. (CZ)
    Száková, J. (CZ)
    Zárubová, P. (CZ)
    Břendová, K. (CZ)
    Habart, J. (CZ)
    Punčochář, Miroslav (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šyc, Michal (UCHP-M) RID, SAI, ORCID
    Corespondence/seniorTlustoš, P. - Korespondující autor
    Issue data2014
    SubspeciesCertifikovaná metodika
    Int.CodeISBN 978-80-213-2520-3
    Technical parameters922/2015-MZE-17221
    Economic parametersCelkové vícenáklady za správnou manipulaci s kontaminovanou štěpkou jsou 467 Kč/t jako odpis investic a 284 Kč/t za energie, celkem tedy 751Kč/t (jedná se o tunu vstupní biomasy). Vyjádřeno v nákladech na získanou energii jsou náklady na zpracování 82 Kč/GJ. Obvyklé ceny za produkci pěstované biomasy rychle rostoucích dřevin jsou 140 – 160 Kč/GJ v závislosti na výnosech a dalších okolnostech. Zpracování formou sušení a skladování v hale zvyšuje cenu štěpky o 82 Kč/GJ, tzn. zhruba o 50 – 60 % vůči štěpce zpracované na kvalitní orné půdě bez nutnosti zvláštního skladování
    Internal identification code of the product assigned by its creator, Regulation no.,922/2015-MZE-17221
    Certifying bodyMinisterstvo zemědělství, Odbor rostlinných komodit
    Certificate issue date13.01.2015
    Document TypeUplatněná certifikovaná metodika
    Grant TA01020366 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR)
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    Languagecze
    CountryCZ
    Keywords contaminated biomass * risk element release * technology
    Cooperating institutions Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta životního prostředí (Czech Republic)
    Permanent Linkhttp://hdl.handle.net/11104/0242861
    FileDownloadSizeCommentaryVersionAccess
    V002 N Certifikovaná metodika.pdf13.2 MBOtheropen-access
     
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.