Number of the records: 1
PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI
- 1.
SYSNO ASEP 0438181 Document Type J - Journal Article R&D Document Type Journal Article Subsidiary J Článek ve WOS Title PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI Title Naturally Occurring Astringent Compounds Author(s) Čopíková, J. (CZ)
Wimmer, Zdeněk (UEB-Q) RID, ORCID
Lapčík, O. (CZ)
Cahlíková, L. (CZ)
Opletal, L. (CZ)
Moravcová, J. (CZ)
Drašar, P. (CZ)Source Title Chemické listy. - : Česká společnost chemická - ISSN 0009-2770
Roč. 108, č. 11 (2014), s. 1053-1057Number of pages 5 s. Language cze - Czech Country CZ - Czech Republic Keywords OBJECTIVE EVALUATION ; PHENOLIC-COMPOUNDS ; TASTE INTENSITIES Subject RIV GM - Food Processing Institutional support UEB-Q - RVO:61389030 UT WOS 000344829500007 Annotation Přehled přírodních látek trpké a svíravé chuti ukazuje zajímavost této skupiny obnovitelných materiálů, přispívá k poznání biodiversity sekundárních metabolitů a může přispět k inspiraci, například potravinářských a farmaceutických chemiků při hledání nových možností využití takových látek v praxi. Description in English A brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students. Workplace Institute of Experimental Botany Contact David Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469 Year of Publishing 2015 Electronic address http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_11_1053-1057.pdf
Number of the records: 1