Number of the records: 1  

PŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI

  1. 1.
    SYSNO ASEP0438181
    Document TypeJ - Journal Article
    R&D Document TypeJournal Article
    Subsidiary JČlánek ve WOS
    TitlePŘÍRODNÍ LÁTKY SVÍRAVÉ A TRPKÉ CHUTI
    TitleNaturally Occurring Astringent Compounds
    Author(s) Čopíková, J. (CZ)
    Wimmer, Zdeněk (UEB-Q) RID, ORCID
    Lapčík, O. (CZ)
    Cahlíková, L. (CZ)
    Opletal, L. (CZ)
    Moravcová, J. (CZ)
    Drašar, P. (CZ)
    Source TitleChemické listy. - : Česká společnost chemická - ISSN 0009-2770
    Roč. 108, č. 11 (2014), s. 1053-1057
    Number of pages5 s.
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    KeywordsOBJECTIVE EVALUATION ; PHENOLIC-COMPOUNDS ; TASTE INTENSITIES
    Subject RIVGM - Food Processing
    Institutional supportUEB-Q - RVO:61389030
    UT WOS000344829500007
    AnnotationPřehled přírodních látek trpké a svíravé chuti ukazuje zajímavost této skupiny obnovitelných materiálů, přispívá k poznání biodiversity sekundárních metabolitů a může přispět k inspiraci, například potravinářských a farmaceutických chemiků při hledání nových možností využití takových látek v praxi.
    Description in EnglishA brief survey of the naturally occurring astringent compounds aims to show the importance of this group of renewable materials to contribute to the knowledge of the biodiversity of secondary metabolites that can be utilized among others, in food, cosmetic and pharmaceutical industry. The beauty and biodiversity of this group of mostly secondary metabolites are illustrated. The article is also aimed as teaching tool for teachers and students.
    WorkplaceInstitute of Experimental Botany
    ContactDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Year of Publishing2015
    Electronic addresshttp://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_11_1053-1057.pdf
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.