Number of the records: 1  

Využití elektroflokulace při sklízení mikrořasy Chlorella vulgaris.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0521472
    Document TypeA - Abstract
    R&D Document TypeThe record was not marked in the RIV
    R&D Document TypeNení vybrán druh dokumentu
    TitleVyužití elektroflokulace při sklízení mikrořasy Chlorella vulgaris.
    TitleUse of electroflocation in harvesting microalga Chlorella vulgaris.
    Author(s) Lucáková, Simona (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Brányiková, Irena (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Brányik, T. (CZ)
    Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Source TitleBook of Abstracts. - Praha : Česká společnost chemického inženýrství, 2019 - ISBN N
    Number of pages1 s.
    Publication formOnline - E
    ActionKonference chemického a procesního inženýrství CHISA 2019 /66./
    Event date21.10.2019 - 24.10.2019
    VEvent locationhotel Jezerka, přehrada Seč
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeCST
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordselectrocoagulation ; microalgae ; chlorella ; biomass separation
    Subject RIVEI - Biotechnology ; Bionics
    OECD categoryIndustrial biotechnology
    R&D ProjectsTJ01000297 GA TA ČR - Technology Agency of the Czech Republic (TA ČR)
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    AnnotationTato práce zaměřena na hledání metody zakoncentrování buněčné suspenze po kultivaci do takové míry, aby byly podstatným způsobem sníženy celkové náklady na separaci biomasy pomocí centrifugace a tím zlevněn celý proces produkce mikrořas.
    Description in EnglishThe aim of this work is to find a method of concentrating the cell suspension after cultivation to such an extent that the overall costs of biomass separation by centrifugation are substantially reduced and thus the whole process of microalgae production is reduced.
    WorkplaceInstitute of Chemical Process Fundamentals
    ContactEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Year of Publishing2020
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.