Number of the records: 1  

Vliv pyrolýzní teploty na kvalitu biocharu.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0520559
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleVliv pyrolýzní teploty na kvalitu biocharu.
    TitleInfluence of pyrolysis temperature on the quality of biochar.
    Author(s) Sedmihradská, Anežka (UCHP-M) SAI
    Pohořelý, Michael (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Skoblia, S. (CZ)
    Beňo, Z. (CZ)
    Farták, J. (CZ)
    Source TitleSborník příspěvků z konference. - Brno : Vysoké učení technické v Brně, 2019 / Lisý M. ; Slabá V. - ISBN 978-80-214-5825-3
    Pagess. 91-94
    Number of pages4 s.
    Publication formOnline - E
    ActionKonference Energie z biomasy XX
    Event date17.09.2019 - 19.09.2019
    VEvent locationLednice
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordscarbonization ; pyrolysis ; biomass
    Subject RIVJE - Non-nuclear Energetics, Energy Consumption ; Use
    OECD categoryEnergy and fuels
    R&D ProjectsQK1820175 GA MZe - Ministry of Agriculture (MZe)
    QK1910056 GA MZe - Ministry of Agriculture (MZe)
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    AnnotationPevný zbytek po karbonizaci biomasy, nadále využitelný v zemědělství, se nazývá biochar. Největší vliv na kvalitu biocharu má kromě samotného zařízení také teplota v pyrolýzní zóně generátoru, rychlost ohřevu vstupního materiálu, čas zdržení v aktivní zóně reaktoru a typ použité biomasy. Článek se zabývá vlivem teploty na kvalitu biocharu.
    Description in EnglishBiochar is a solid residue from biomass carbonization processes that ca be further used in agriculture. Parameters influencing quality of biochar are pyrolysis temperature, heating rate, residence time, type of the reactor and type of feed biomass. This work addresses the influence of pyrolysis temperature.
    WorkplaceInstitute of Chemical Process Fundamentals
    ContactEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Year of Publishing2020
    Electronic addresshttp://hdl.handle.net/11104/0305214
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.