Number of the records: 1  

Způsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové.

  1. 1.
    SYSNO ASEP0470145
    Document TypeP - Patent
    R&D Document TypePatent or other outcome protected by special legislation
    TitleZpůsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové.
    TitleA Method of Preparing a Mixture of Proteins and Amino Acids with a Predominant Content of Aspartic Acid.
    Author(s) Hanika, Jiří (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Hajšlová, J. (CZ)
    Zachariášová, M. (CZ)
    Jírů, M. (CZ)
    Kaštánek, P. (CZ)
    Bízková, Z. (CZ)
    Hrstka, Z. (CZ)
    Fulín, T. (CZ)
    Year of issue2016
    Publication formPrint - P
    Possible third party use of the resultA - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Royalty requestedA - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek
    Patent no. or utility model no. or industrial design no.306431
    Date of the patent acceptance07.12.2016
    Name of the patent ownerÚstav chemických procesů AV ČR, v. v. i. - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze - ECOFUEL, s.r.o.- RABBIT Trhový Štěpánov, a.s.
    Code of the issuer nameCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    Current useA - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem
    Languagecze - Czech
    Keywordsproteins ; amino acids ; hydrolysis
    Subject RIVCI - Industrial Chemistry, Chemical Engineering
    OECD categoryChemical process engineering
    Institutional supportUCHP-M - RVO:67985858
    AnnotationZpůsob přípravy směsi proteinů a aminokyselin s převažujícím obsahem kyseliny asparagové hydrolýzou materiálu obsahujícího peří a/nebo živočišné chrupavky, podle kterého se hydrolýza provádí v prostředí reakční směsi obsahující vodu a kyselý katalyzátor na bázi organické kyseliny obsahujících jednu, nebo několik karboxylových skupin, rozpustné ve vodě a s hodnotou pKa nižší než 4, v promíchávaném vsádkovém reaktoru po dobu 0,5 až 10 h v rozmezí teplot 90 až 150 oC a při minimálním tlaku od 0,1 MPa.
    Description in EnglishA method of preparing a mixture of proteins and amino acids with a predominant content of aspartic acid by hydrolysis of a material containing feathers and/or animal cartilages, according to which the hydrolysis is performed in a reaction mixture containing water and an acid catalyst on the basis of an organic acid containing one or more carboxyl groups, soluble in water and with the pKa value lower than 4, in a stirred batch reactor for 0.5 to 10 hours, in the temperature range from 90 to 150°C and at the minimum pressure from 0.1 MPa.
    WorkplaceInstitute of Chemical Process Fundamentals
    ContactEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Year of Publishing2017
    Electronic addresshttps://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306431.pdf
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.