Number of the records: 1  

Extrakce vybraných sloučenin rtuti z reálných vzorků pro speciační analýzu pomocí RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS

  1. 1.
    SYSNO ASEP0441206
    Document TypeK - Proceedings Paper (Czech conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleExtrakce vybraných sloučenin rtuti z reálných vzorků pro speciační analýzu pomocí RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS
    TitleExtraction of selected mercury compounds for speciation analysis by RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS
    Author(s) Kolorosová, A. (CZ)
    Linhart, O. (CZ)
    Kratzer, Jan (UIACH-O) RID, ORCID
    Červený, V. (CZ)
    Number of authors4
    Source TitleO cenu Karla Štulíka 2015 - Soutěž o nejlepší studentskou vědeckou práci v oboru analytická chemie. - Ostrava : Přírodovědecká fakulta, Ostravská univerzita, 2015 - ISBN 978-80-7464-362-0
    S. 16-20
    Number of pages5 s.
    Publication formPrint - P
    ActionSoutěž o nejlepší studentskou vědeckou práci v oboru analytická chemie o cenu Karla Štulíka /18./
    Event date04.02.2015-05.02.2015
    VEvent locationOstava
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeCST
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsspeciation analysis ; mercury
    Subject RIVCB - Analytical Chemistry, Separation
    Institutional supportUIACH-O - RVO:68081715
    AnnotationPráce se zabývá extrakcí studovaných specií rtuti (Hg+II, methylrtuť, ethylrtuť a fenylrtuť) z tkání ryb a jejich stanovením pomocí HPLC, UV-fotochemického generování studené páry Hg a AAS s křemennou detekční trubicí (RP-HPLC-UV-CVG-QTAAS).
    Description in EnglishExtraction of selected mercury compounds (Hg+II, methylmercury, ethylmercury and phenylmercury) is studied using fish tissue samples. HPLC is employed for speciation, whereas UV-photochemical cold vapor generation coupled to atomic absorption is used for detection.
    WorkplaceInstitute of Analytical Chemistry
    ContactIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Year of Publishing2015
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.