Number of the records: 1  

Způsob přípravy nanočásticového AgCl

  1. 1.
    SYSNO ASEP0390628
    Document TypeP - Patent
    R&D Document TypePatent or other outcome protected by special legislation
    TitleZpůsob přípravy nanočásticového AgCl
    TitleMethod of preparation of nanoparticle AgCl
    Author(s) Černý, Zbyněk (UACH-T) RID, SAI
    Bludská, Jana (UACH-T) RID, SAI
    Štengl, Václav (UACH-T) RID, ORCID, SAI
    Year of issue2012
    Possible third party use of the resultA - Pro využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
    Royalty requestedA - Poskytovatel licence požaduje licenční poplatek
    Patent no. or utility model no. or industrial design no.303637
    Date of the patent acceptance13.12.2012
    Name of the patent ownerÚstav anorganické chemie AV ČR,v. v. i.
    Code of the issuer nameCZ001 - Úřad průmyslového vlastnictví Prague
    Current useA - Pouze udělený (dosud nevyužívaný) patent nebo patent využívaný jeho vlastníkem
    Languagecze - Czech
    Keywordsnanoparticle AgCl
    Subject RIVCA - Inorganic Chemistry
    R&D ProjectsFR-TI1/006 GA MPO - Ministry of Industry and Trade (MPO)
    CEZAV0Z40320502 - UACH-T (2005-2011)
    AnnotationZpůsob přípravy nanočásticového AgCl, prekurzoru nano-Ag, při kterém se ve vodném prostředí hydrolyzuje 2-chloroacetamid s AgNO3, s výhodou v přítomnosti anorganického substrátu, při teplotách od 60 do 100 °C. Získaný AgCl lze následně převést na nano-Ag.
    Description in EnglishProcess of preparation of nanoparticle AgCl, precursor of nano-Ag resp., involving the hydrolysis of 2-chloroacetamid with AgNO3 in an aqueous medium, preferably in the presence of an inorganic substrate, at temperatures from 60 to 100 ° C. Obtained AgCl can be subsequently converted to nano-Ag.
    WorkplaceInstitute of Inorganic Chemistry
    ContactJana Kroneislová, krone@iic.cas.cz, Tel.: 311 236 931
    Year of Publishing2013
    Electronic addresshttp://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/303/303637.pdf
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.