Number of the records: 1  

Porovnání koncentrací organických sloučenin v PM1 aerosolu v Brně a Šlapanicích

  1. 1.
    SYSNO ASEP0367079
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitlePorovnání koncentrací organických sloučenin v PM1 aerosolu v Brně a Šlapanicích
    TitleComparison of concentrations of organic compounds in PM1 aerosol in Brno and Šlapanice
    Author(s) Křůmal, Kamil (UIACH-O) RID, ORCID
    Mikuška, Pavel (UIACH-O) RID, ORCID
    Večeřa, Zbyněk (UIACH-O) RID
    Number of authors3
    Source TitleSborník XII. Výroční konference České aerosolové společnosti. - Praha : Česká aerosolová společnost, 2011 / Vodička Petr - ISBN 978-80-86186-31-3
    Pagess. 47-50
    Number of pages4 s.
    ActionVýroční konference České aerosolové společnosti /12./
    Event date03.11.2011-04.11.2011
    VEvent locationČejkovice
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsmonosaccharide anhydrides ; hopanes ; PAHs
    Subject RIVCB - Analytical Chemistry, Separation
    R&D ProjectsDF11P01OVV028 GA MK - Ministry of Culture (MK)
    AnnotationV této práci byly sledovány koncentrace organických sloučenin a markerů, které slouží pro identifikaci zdrojů atmosférických aerosolů. Anhydridy monosacharidů pocházejí ze spalování biomasy, polyaromatické uhlovodíky z dopravy a nedokonalého spalování, hopany z dopravy a spalování uhlí, sterany z dopravy a mastné kyseliny z vaření.
    Description in EnglishIn this work the organic compounds and organic markers used for the identification of sources of aerosols were monitored. Monosaccharide anhydrides are emitted from biomass combustion, polyaromatic hydrocarbons from traffic and incomplete combustion, hopanes from traffic and coal combustion, steranes from traffic and fatty acids from cooking.
    WorkplaceInstitute of Analytical Chemistry
    ContactIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Year of Publishing2012
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.