Number of the records: 1
Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot
- 1.
SYSNO ASEP 0366133 Document Type C - Proceedings Paper (int. conf.) R&D Document Type Conference Paper Title Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot Title Rheology of high viscous food substances Author(s) Štern, Petr (UH-J)
Vlasák, Pavel (UH-J) SAI, ORCID, RIDSource Title Sborník CHISA 2011. - Praha : Česká společnost chemického inženýrství, 2011 - ISBN 978-80-905035-0-2 Pages s. 118 Number of pages 5 s. Publication form CD-ROM - CD-ROM Action Konference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./ Event date 24.10.2011-27.10.2011 VEvent location Srní, Šumava Country CZ - Czech Republic Event type EUR Language cze - Czech Country CZ - Czech Republic Keywords rheology ; food substances ; collagen ; viscoelasticity ; viscoplasticity Subject RIV BK - Fluid Dynamics R&D Projects FR-TI1/156 GA MPO - Ministry of Industry and Trade (MPO) CEZ AV0Z20600510 - UH-J (2005-2011) Annotation Reologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita. Description in English Rheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity. Workplace Institute of Hydrodynamics Contact Soňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003 Year of Publishing 2012
Number of the records: 1