Number of the records: 1  

Reologie vysokoviskózních potravinářských hmot

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366133
    Document TypeC - Proceedings Paper (int. conf.)
    R&D Document TypeConference Paper
    TitleReologie vysokoviskózních potravinářských hmot
    TitleRheology of high viscous food substances
    Author(s) Štern, Petr (UH-J)
    Vlasák, Pavel (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Source TitleSborník CHISA 2011. - Praha : Česká společnost chemického inženýrství, 2011 - ISBN 978-80-905035-0-2
    Pagess. 118
    Number of pages5 s.
    Publication formCD-ROM - CD-ROM
    ActionKonference chemického a procesního inženýrství CHISA 2011 /58./
    Event date24.10.2011-27.10.2011
    VEvent locationSrní, Šumava
    CountryCZ - Czech Republic
    Event typeEUR
    Languagecze - Czech
    CountryCZ - Czech Republic
    Keywordsrheology ; food substances ; collagen ; viscoelasticity ; viscoplasticity
    Subject RIVBK - Fluid Dynamics
    R&D ProjectsFR-TI1/156 GA MPO - Ministry of Industry and Trade (MPO)
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnnotationReologické vlastnosti vysokoviskózních potravinářských hmot, především živočišného původu, výrazně ovlivňují jejich přípravu, homogenizaci a zpracování. U vybrané hmoty byl proveden komplexní reologický popis tokového chování při technologii jejího zpracování. Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že výraznější vliv má viskoelasticita než viskozita.
    Description in EnglishRheological properties of high viscous food substances, mainly of animal origin, greatly influenced their preparation, homogenization and processing. By collagen substances were studied the complex of rheological properties by their processing. We have determined, that the viscoelasticity have the bigger influence that dynamic viscosity.
    WorkplaceInstitute of Hydrodynamics
    ContactSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Year of Publishing2012
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.